Akademie Bílí Tygři Liberec

Byla to paráda, jen škoda té prohry, říká Pavel Zacha o svém debutu na domácím ledě

Date of publication Author Radoslav Vavřina

L i b e r e c - European Trophy letos poprvé zavítala pod Ještěd a s ní se rovněž poprvé před libereckým publikem představili v dresu A týmu talentovaní junioři obránce Filip Pyrochta a o rok mladší útočník Pavel Zacha, který zastoupil Petra Nedvěda na místě centra první lajny s Petrem Vampolou a Martinem Bartkem na křídlech. Právě s šestnáctiletým forvardem jsme po utkání s Bernem mluvili.

Pavle, dnes to byl pro tebe mezi profesionály třetí zápas, ale první domácí. Jak ses před fanoušky cítil?
Ze začátku jsem byl trochu nervózní, protože to byl zápas za A-tým a ještě k tomu právě před vlastními diváky. Dodnes jsem hrál vždycky venku. Bylo to ale parádní a užil jsem si to, jen škoda té prohry.

Co myslíš, že to utkání rozhodlo?
Podle mne rozhodlo, že jsme dostali hloupé góly. Hráli jsme s nimi vyrovnaně, ale protože se nám několikrát stalo, že jsme inkasovali hned poté, co jsme je pustili do našeho pásma, tak to nestačilo.

Jaké pro tebe bylo naskočit do role Petra Nedvěda na místě centra první útočné formace?
Je to úžasné. Sice za něj naskakuji jen v jednom zápase, ale i tak jsem si to skvěle užil. S hráči jako jsou Vampola a Bartek si mnoho hokejistů nezahraje celý život. Jsem rád za tu šanci. Teď už je jen na mne, jak dobře budu hrát.

Jak se ti s Vampolou a Bartkem hrálo?
Parádně. S hráči, kteří hráli v KHL nebo dlouhodobě v extralize, se hraje skvěle. Jsou zkušení, tak bylo super, že mi poradili. Byl jsem za to strašně rád.

Na začátku srpna jsi s reprezentační osmnáctkou vybojoval na Memoriálu Ivana Hlinky bronzové medaile. Vezeš si domů formu?
Ten turnaj byl parádní a myslím, že už se dlouho žádnému českému výběru třetí místo nepovedlo. Měli jsme tam parádní partu. Snad si tu formu přenesu, uvidíme jak se mi bude dařit dál.

Co ti jinak osobně dělá mezi dospělými největší problém?
Myslím, že se do toho musím hlavně dostat, ale roli hraje také ta nervozita. Musím se také zapracovat do týmu. Ještě není jistá sestava a se spoluhráči si musím porozumět a potom se uvidí, jestli se udržím nebo ne.

Když hraješ s mladšími, tak patříš mezi tvrdé hráče. Mezi profíky ještě ne...
Mladší hráči na tom nejsou fyzicky tak dobře a tady to vypadá jinak, když někoho dohraju, protože je na tom silově lépe. Troufám si ale stejně. Zatím jsem žádný velký hit nedostal, takže si zatím troufám.

Všiml jsem si, žes ale dnes vyhrál celkem dost vhazování. Je to něco, co ti jde dlouhodobě?
Já si na to hlavně dával pozor, protože trenér nám řekl, že musíme vyhrávat hodně vhazování. Snažil jsem se to tedy co nejčastěji získat, protože to je pro nás čistý puk. Když se buly prohraje, tak se zase musí napadat a všechno. Snad se mi to tedy povedlo a uvidíme, jestli se v tom bude dařit dál.

A pojedeš s týmem do Švédska?
Trenér nám ještě neřekl sestavu, ale bylo by úžasné, kdybych jel. Uvidíme, jak se rozhodne.

Co se podle tebe musí na týmovém projevu před zápasem s Brynäs zlepšit?
Hlavně hra dozadu, protože jsme opravdu dostali hodně špatné góly. Když se ve vlastním pásmu zlepšíme, tak myslím, že nás to vynese k výhře. Budeme na tom na trénincích pracovat a snad to půjde.

Díky za rozhovor Pavle a ať se daří!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení