Akademie Bílí Tygři Liberec

Na začátku jsme byli vyjukaní, říká Petr Vampola. Pak ale protivníka sestřelil

Date of publication Author Lukáš Šonský

L i b e r e c – Bílí Tygři v přípravném turnaji European Trophy podruhé slaví. Na domácím ledě zdolali dalšího ze severských soupeřů, s Turku vsadili hráči na trpělivý výkon. Jako první prohrávali, ovšem nakonec zvítězili 3:1. Pod všechny trefy se podepsal útočník Petr Vampola.

Do týmu přišel jako jedna z velkých posil, ale na ledě se chvílemi spíše hledal. Proti finským protivníkům však ožil! Petr Vampola proti Tappaře jednou úspěšně asistoval, v utkání s Turku už k další gólové přihrávce přidal také dvě vstřelené branky a měl lví podíl na libereckém úspěchu.

"Zápas musím hodnotit jenom kladně, povedlo se nám porazit silného soupeře. Vyhráli jsme podruhé za sebou a troufám si říct, že se zlepšujeme. Na začátku přípravy jsme hodně chybovali, kvůli tomu jsme několikrát ztratili zápas v závěru. Teď jsme se zbytečných hrubek vyvarovali," těšilo útočníka Bílých Tygrů.

Petr Vampola se dostává do formy. Snažím se makat, říká.

Začátek zápasu s TPS Turku ale určitě nebyl podle vašich představ, soupeř měl především v první třetině převahu.

Finové výborně bruslí. Jsou silní, těžce se nám prosazovalo. Ze začátku jsme byli vyjukaní. Asi jsme čekali, co se bude dít. Ale postupem času jsme zjistili, že s nimi jde hrát. Myslím, že jsme vyrovnávali hru a ve třetí třetině už diktovali tempo.

Podruhé během tří dnů jste změřili síly s finským týmem. Vyznávala Tappara i Turku podobný styl hry?

Rychlostně na tom byly hodně podobně. Hodně bruslí, jsou silní na puku a výborně improvizují. Jsme strašně rádi, že jsme oba zápasy zvládli. Nebylo to nic jednoduchého. Konečně se máme od čeho odrazit, snad si to přeneseme i do ligy.

Tobě se v předchozích zápasech příliš nedařilo. Dlouho si čekal na první bod, o to víc potěší dva góly proti Turku, že?

Nechci to nějak komentovat a rozebírat. Přeci jen je to pořád příprava. Snažím se makat, na tréninku i v zápase. Je fakt, že se mi zatím moc nedařilo. Pár věcí nevycházelo tak, jak jsem si přál. Cítil jsem to. Ale pak člověk zahraje takový zápas jako teď a hned je všechno veselejší. Snad to bude jen lepší a lepší. Věřím, že všechno bude klapat i v sezoně.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení