Akademie Bílí Tygři Liberec

Když neproměníš přesilovku pět na tři, nezasloužíš si vyhrát, přiznal po zápase kapitán Nedvěd

Date of publication Author Radoslav Vavřina

L i b e r e c - Po polovině sezony jsou Bílí Tygři na jedenáctém místě, poslední utkání týmu však nedopadla podle představ. Celku se nepodařilo bodovat ani na domácím ledě, kde podlehli Zlínu 0:4. V zápase se mužstvu nedařilo a přiznal to i sám kapitán Petr Nedvěd.

Nedělní utkání se Zlínem nezačalo vůbec špatně. Bílí Tygři začali poměrně aktivně a už v první minutě trefila střela Petra Vampoly tyčku. Po chvíli navíc dostal domácí tým možnost hrát dvouminutovou přesilovku pět na tři.

Ta byla bodem zlomu, paradoxně ale nahrála hostům. Těm se totiž povedlo celých 120 vteřin dvojitého oslabení ubránit. "Byla to obrovská příležitost otočit utkání v náš prospěch," přiznal po zápase kapitán Petr Nedvěd.

Kapitán Bílých Tygrů, Petr Nedvěd
"Říká se, že když nedáš gól při přesilovce pět na tři, tak si nezasloužíš vyhrát zápas," dodal zkušený útočník. To navíc umocnil fakt, že celkově dokázali Zlínští Severočechy v početních výhodách přehrát a využili hned dvě.

Podle Nedvěda ale rozdíl nebyl jen při přesilovkách a oslabeních, ale také při hře pět na pět. "Myslím, že v celém zápase byli lepší, co se pohybu týče," komentoval Nedvěd.

"My pohyb nemáme a hrajeme hodně ve stoje," vysvětloval lídr celku rozdíl. "Hokej se takhle hrát nedá, určitě je to k zamyšlení," dodává liberecký odchovanec.

Ačkoli tedy domácí svého soka přestříleli poměrem 36:25, ovoce v podobě bodů do tabulky to nepřineslo. Letos to ale není poprvé, co modrobílí selhali právě se Zlínem. Ani v prvním vzájemném duelu nedokázali překonat gólmana Luboše Horčičku a prohráli 0:3.

Gólmanem to ale není, týmu nevyhovuje zlínský styl hokeje. "Nemyslím si, že gólman hrál roli, nulu by v brance Zlína dnes vychytal kdokoli," přiznal po utkání Nedvěd. Do Třince tedy Tygři pojedou s jasným cílem – oklepat se a vrátit se pod Ještěd se třemi body.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení