Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Nedvěd bude hájit české barvy na olympiádě v Soči!

Date of publication Author Redakce

V pondělí 6. ledna krátce po půl osmé večer oznámil v hotelu Clarion trenér národního týmu Alois Hadamczik jména vyvolených hráčů, kteří budou pod jeho vedením hájit české barvy na olympijském turnaji v ruském Soči. Mezi nimi nechybí ani kapitán Bílých Tygrů Liberec Petr Nedvěd!

V roce 2012 slavil Petr Nedvěd bronz z mistrovství světa.

Petr Nedvěd zahájil svou letošní reprezentační sezonu právě v Soči, kde se v prosinci zúčastnil jednoho z turnajů seriálu Euro Hockey Tour. Trenér Hadamczik mu navíc na Chanell One Cupu svěřil i kapitánské céčko a nejstarší střelec v historii národního týmu se v generálce právě na svátek zimního sportu odvděčil bezezbytku.

Návrat do českých barev po roční pauze totiž znamenal vítězství na ruském turnaji, což se Česku povedlo naposledy před jedenácti lety. Spekulace ohledně jeho nominování do olympijské Soči začaly velmi zesilovat.

Dohady byly ukončeny právě prvním prosincovým pondělím, kdy trenér Hadamczik oznámil hokejové veřejnosti definitivní verdikt. Dvaačtyřicetiletý Nedvěd bude v národním celku jedním ze tří vyslanců domácí Tipsport extraligy, kde v ročníku 2013/14 odehrál 35 zápasů, ve kterých zaznamenal 13 přesných zásahů a 21 přihrávek.

Do Soči míří i Ladislav Šmíd.

Pro libereckého rodáka může být nominace o to pikantnější, že se na ledové plochy pod patronátem pěti kruhů vrací po těžko uvěřitelných 20 letech. Tehdy, v roce 1994, byl jednou z velmi výrazných postav stříbrné kanadské výpravy. V Lillehammeru zastavili Kanadu až Švédové, kteří se ze zlata radovali po památném nájezdů Petera Forsberga.

V českých barvách má za sebou ostřílený forward jeden významný turnaj. A sice mistrovství světa v roce 2012, na které se podíval po famózní sezoně u Bílých Tygrů. Ani na turnaji, o jehož pořádání se dělilo Finsko a Švédsko, nezklamal. Týmu přispěl pěti body (3+2) v devíti zápasech a výrazně se podílel na zisku bronzových medailí.

"Petr Nedvěd nikdy nezklamal, měl příkladné chování a prokazoval velkou chuť do hokeje. Nominovali jsme ho do Ruska a v lajně s Romanem Červenkou a Jardou Hlinkou odváděl velmi dobrou práci," komentoval nominaci trenér Hadamczik na tiskové konferenci. "Říkali jsme si, že kdyby měli všichni chuť do hokeje takovou jako má Nedvěd, byl by náš hokej asi úplně jinde."

Dvojka draftu z roku 1990 ale nebude jediným vyslancem libereckého hokeje. Do konečné nominace se dostal také obránce Ladislav Šmíd, který momentálně hájí barvy kanadského Calgary, ovšem hokejově vyrostl právě pod Ještědem.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení