Akademie Bílí Tygři Liberec

Bylo to bojovné utkání se šťastným koncem pro nás, shodují se Vampola s Bulířem

Date of publication Author Jan Kousal

L i b e r e c - Bílí Tygři se po úterním krachu znovu představili na domácím ledě. Libereckým se pod Ještědem letos až doposud nedařilo, včera si tu ale po famózním obratu připsali důležité vítězství proti Pardubicím. Pro Liberec jsou to velmi cenné body, o čemž po zápase mluvili Petr Vampola a Michal Bulíř, autor rozhodujícího nájezdu.

Bílé Tygry nastartoval k obratu Petr Vampola, který nádherným sólem tři minuty před koncem základní hrací doby snižoval na 1:2 a položil tím základní kámen k libereckému úspěchu. "Pardubice bojovaly skvěle a nebojím se říci, že nás první dvě třetiny přehrávaly. My jsme se ale včas semkli a tu poslední třetinu už jsme odmakali. Jsou to velmi cenné dva body," komentoval vydřené vítězství právě Vampola.

Tygři srovnali několik sekund před koncem

"Nikdy jsem nebyl střelec, snažím se odvést co nejlepší práci pro tým. Jsme rádi, že se nám to dnes podařilo zvrátit, soutěž je vyrovnaná a případná prohra by nás zase dostala dolů,“ uznal liberecký forvard. "Už jsem to prostě chtěl vzít na sebe a vyšlo to, mám z toho opravdu radost," usmíval se nejproduktivnější hráč Tygrů při rozebírání své branky.

Domácí se pak dočkali i druhého gólu, po kterém se rozezlení hráči Pardubic kvůli Bulíkovu hraničním postavení na brankovišti doslova vrhali na oba hlavní sudí. "Já jsem tu situaci neviděl, ale věřím, že to pro rozhodčí muselo být složité. Jsme rádi, že branka nakonec byla uznána," řekl Vampola.

"V nájezdech nás hodně držel Jánko Lašák, který vlastně chytil všechno, co mohl. Michal Bulíř tam potom předvedl krásnou střelu pod víko brány, pak se k nám naklonilo štěstí a vyhráli jsme,“ vyjmenoval nejlepší Tygr utkání rozhodující faktory libereckého vítězství.

Michal Bulíř rozhodl v nájezdech

Liberci stačil v rozstřelu jediný proměněný nájezd, o ten se postaral v šesté sérii Michal Bulíř. "Podobně jako ve Vítkovicích se nám to podařilo zvrátit, ale bylo to hodně bojovné utkání. Jsem rád, že jsme to nakonec otočili. Mohla by to být vzpruha do dalších zápasů," komentoval mladý útočník.

"Věřil jsem, že se nám to ještě může povést, protože dvoubrankový náskok není nijak velký. V podobných zápasech se vždycky může stát cokoliv. Chtěli jsme to a šli jsme za tím, nakonec se nám to vrátilo a jsme za to rádi," oddechl si jeden z lídrů liberecké ofenzivy.

"Dopředu jsem věděl, co chci udělat, ale nakonec jsem to provedl úplně jinak," podotkl s úsměvem. "Všiml jsem si v předchozích nájezdech, že gólman nechává místo pod vyrážečkou. Brankář mi ale zmenšil střelecký úhel, takže tam to nešlo. Při couvání pak gólman odkryl lapačku, zkusil jsem to a vyšlo to," řekl na závěr Bulíř, autor vítězného nájezdu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení