Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Vampola po neúspěchu v Olomouci: Už musíme koukat na další zápasy, půjde o hodně

Date of publication Author Martin Zíta, Jan Matúš

Olomouc/Liberec – Bílí Tygři nezažívají nejšťastnější závěr kalendářního roku a v neděli prohráli na ledě Olomouce třetí zápas v řadě. Kohouty v jejich první sezoně po návratu mezi ligovou elitu taktéž neporazili ani jednou ze tří pokusů, podle Petra Vampoly ale už musí mužstvo hledět k dalším zápasům.

Jak již bylo zmíněno, Liberec se se soupeřem z Olomouce setkali letos již potřetí a znovu došlo na lámání tygřích zubů. Severočeši se tentokrát vyvarovali špatného vstupu do utkání – v předchozích zápasech inkasovali pokaždé dvakrát během prvních deseti minut – avšak nedařilo se jim přidat něco navíc.

”Začátek jsme měli dobrý, škoda, že jsme v tu dobu neproměnili některou z šancí,” potvrzoval útočník Petr Vampola a pro soupeře měl slova chvály. “Olomouc hrála dobře, ve vysokém tempu. My jsme se zkrátka nedokázali prosadit,” hodnotil.

Diváci si tedy nezvykle museli na otevření skóre v souboji těchto celků počkat až do druhé třetiny. Po půlhodině hry využili domácí přesilovku i za pomoci stínícího libereckého hráče. V tu dobu nebyl důvod panikařit, stále zbývalo dost času.

Teď se láme tabulka, musíme to zvládnout.

S psychikou hráčů však jistě zamával druhý gól Olomouckých. Vyrůbalík se trefil několik málo vteřin před koncem prostředního dějství. “Já jsem neviděl, jak to padlo, takže nevím, co tam bylo nebo nebylo,” nemohl zkušený liberecký forward poskytnout svůj úhel pohledu. “Samozřejmě gól do šatny na 2:0 Olomouc uklidnil a pro nás bylo dotahování dvou gólů pochopitelně těžší.”

Pro Bílé Tygry se nakonec úkol smazat dvoubrankové manko neukázal jako těžký, ale jako nesplnitelný. Z východní části republiky tak body pod Ještěď nepřivezli a situace okolo jejich umístění v tabulce začíná být pořádně horká.

”Teď rozhoduje každý zápas, tabulka se začíná lámat,” je si vědom mistr světa z roku 2010. “V Olomouci jsme prohráli, ale už se musíme soustředit na zápas ve Vítkovicích. Tam a v dalších zápasech se bude hrát o straště moc, musíme to zvládnout,” burcoval na dálku kabinu.

Souboj s vítkovickou ocelí čeká Liberec již v úterý 30. prosince a hned 2. ledna se Tygři vydají do Prahy, kde vyzvou Slavii. Pod Ještědem se znovu představí až o další dva dny později, kdy se postaví Pardubicím.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Zpět na vítěznou vlnu? Junioři doma přetlačili Vítkovice

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení