Akademie Bílí Tygři Liberec

Od prvního hráče do posledního to byl týmový výkon, komentuje Petr Vampola výhru nad Pardubicemi

Date of publication Author Radoslav Vavřina

L i b e r e c – Do nového roku zatím Bílí Tygři vstoupili téměř perfektně. Ze dvou utkání ztratili jediný bod, jediný domácí duel pak vyhráli za všechny tři. Pardubice rozdrtili povedeným týmovým výkonem, který vedli zkušení hráči. Jedním z nich byl i Petr Vampola, jenž přihrával na první gól Liberce a sám vstřelil ten poslední.

Petře, dnes jste ze tří přesilovek pět na tři proměnili až tu poslední. Čím byla jiná?
Říkali jsme si, jak bychom to chtěli hrát. Ze začátku se nám nedařilo to plnit a dělali jsme to špatně. Ta třetí byla provedená konečně dobře a byl z toho gól. Musíme si tedy dát do hlav, jak to vzniklo, a příště tak hrát.

Nebyla tam určitá frustrace? Liberec je přeci jen nejhorším týmem extraligy, co se přesilovek týče...
Ani nevím, jak na tom jsme, ale samozřejmě přesilovky trénujeme a snažíme se na nich pracovat. Nevím, čím to je, že se nám to nedaří, ale nedávno přišel Jarda Balaštík a dnes myslím, že už ty přesilovky byly výborné. Musíme v tom pokračovat a snažit se z toho dávat góly.

Od Vánoc jste prakticky neměli volný den. Jak se to projevuje na hře týmu?
Měl jsem virózu, takže jsem měl dva dny volno od trenéra, ale jinak je to volba kouče a myslím, že dnes to mělo vliv na ten zápas, že jsme byli fyzicky lepší a zúročili jsme to. To trénování se potom v zápase projeví a my můžeme být jen rádi.

V úterý čeká Bílé Tygry Sparta, asi se nedá říct, že by jste si v pondělí odpočinuli?
Půjdeme na trénink, uděláme to, co nám zadá kouč, a připravíme se na úterý. Hrajeme na Spartě, takže samozřejmě budeme chtít vyhrát za tři body. Uděláme pro to maximum.

Po příchodu Jaroslava Balaštíka se začalo vyhrávat. Jaký na tom má on podíl?
Myslím si, že za tím stojí celý tým. Od prvního do posledního hráče to byl dnes týmový výkon a zaslouženě jsme vyhráli. Jarda je výborný hráč před branku, jde do brankoviště a má super zakončení. Takový hráč je pro nás velká posila a já věřím tomu, že toho ještě pořádně využijeme.

Proti Pardubicím to byla už třetí výhra ze tří dosavadních duelů v sezoně. Je to jen náhoda nebo vám tento soupeř vyhovuje?
Je to náhoda. Je to boj o každý bod a my se nemůžeme dívat na to, jestli nám někdo vyhovuje nebo ne. Dnes to byl super výsledek, máme tři body. Teď nás čeká Sparta, která má silný tým a my budeme muset zopakovat to, co jsme hráli dneska.

Petře, díky za rozhovor a ať se daří!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Zpět na vítěznou vlnu? Junioři doma přetlačili Vítkovice

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení