Akademie Bílí Tygři Liberec

Velké tygří úterý: Focení, tiskový brífink a Tygří den před radnicí

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V úterý, které je zároveň přesně desátým výročím otevření liberecké Home Credit Areny, čekal Tygry pořádně nabitý program. Dopoledne týmové focení před novou sezonou následovaný tréninkem, odpoledne pak bude následovat Tygří den před radnicí. Management týmu zase na tiskovém brífinku v kabině představil některé novinky a vize před startem sezony. "Doufám, že budeme letos opět hrát dobrý hokej a lákat fanoušky," předsevzal si na něm prezident týmu Petr Syrovátko.

V té době stále na ledě v plném proudu probíhalo focení týmu před startem extraligové sezony. V nových dresech se nejprve celá soupiska poskládala na týmovou fotografii, následovaly pak také různé individuální fotografie.

Mimo jiné pak Tygři nahrávali nová krátká videa, která poběží na kostce během představování sestavy před domácími utkáními. Poprvé v akci je můžete vidět již v neděli 13. září od 16 hodin, kdy náš tým přivítá na domácím ledě úřadující šampiony z Litvínova. Nenechte si toto prestižní utkání ujít!

Jan Výtisk focení

Nová sezona ve znamení restartu

Mezitím vedení týmu v zastoupení prezidenta klubu Petra Syrovátka, generálního manažera Ctibora Jecha, viceprezidenta klubu Lukáše Přindy a trenéra a sportovního ředitele Filipa Pešána na tiskovém brífinku představilo své cíle v následující sezoně a zhodnotilo proběhlou přípravu.

Petr Syrovátko hned na úvod přiznal, že v novém ročníku chce tým cílit zpět do nejvyšších pater tabulky. Podle byl také celý tým skládán. "Hned po skončení předchozí sezony došlo k některým sportovním změnám. Máme za cíl takový restart," řekl prezident klubu.

Pro to by měl mít nyní nejlepší možné podmínky, jak konstatoval generální manažer Ctibor Jech. "Klub je zajištěn takovým způsobem, aby se nyní mohl plně soustředit na sportovní stránku sezony." Uvnitř týmu už pak podle něj panuje netrpělivé očekávání startu sezony.

Filip Pešán si pro změnu pochvaloval, že mohl takřka celou přípravu absolvovat se stejnou sestavou. K tomu mu dopomohla i jeho nová zdvojená funkce. "Výhoda mé pozice je ta, že jsem si mohl přesně vybrat hráče co postů a lajn," říká.

Krom toho se navíc může spolehnout na fungování farmy v Benátkách. "Nemusím testovat hráče a točit kádr, protože máme farmu, která sídlí přímo v našem areálu, a jsem s jejím vedením pravidelně v kontaktu. I díky tomu může být sestava konzistentní," prozrazuje.

Tiskový brífink

Kolem farmy kolovaly před sezonou různé informace. Jak je tedy její fungování nyní zajištěno? To vysvětlil prezident Petr Syrovátko. "Farma v Benátkách má nějak nastavenou spolupráci s Mladou Boleslaví a Spartou. Pokud se toto během letošní sezony osvědčí, budeme v tomto modelu pokračovat. Máme připravenou určitou vizi, kterou bychom chtěli udržet."

Na brífinku padla také otázka Champions Hockey League, v níž se dnes během losu náš tým dozví soupeře v play-off. "Jsme rádi, že jsme postupem alespoň trochu splatili důvěru prezidentu Syrovátkovi," říká Filip Pešán. A dodává: "Rozhodně bychom rádi postoupili co nejdál!"

V samotném závěru ještě ústy viceprezidenta Lukáše Přindy proběhlo připomenutí dnešního výročí 10 let od otevření Home Credit Areny. Oslavit ho můžete přijít již v neděli na utkání s Litvínovem. Začněme společně nové desetiletí Home Credit Areny vítězně!

narozeniny arény foto tým

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Zpět na vítěznou vlnu? Junioři doma přetlačili Vítkovice

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení