Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Syrovátko: Teď už za nás budou hovořit jen výsledky v průběhu sezony

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Restart. Tak si představuje novou sezonu prezident klubu Petr Syrovátko. Podle jeho slov tým tomuto cíli podřídil přípravu a skladbu kádru, teď však zbývá nejdůležitý krok - cíle zrealizovat.

Týmu se v posledních letech nedařilo projít do play-off. Co má nyní pomoci tuto situaci změnit?
V průběhu přípravného období i před ním jsme o tom hodně hovořili. Už po konci minulé sezony došlo k některým sportovním a organizačním změnám v klubu. Samozřejmě ale, jednou věcí jsou naše představy a cíle, další pak realizace. Já věřím, že za celý klub bude hovořit sportovní výsledek a že se všichni budeme hokejem znovu po třech letech bavit. A když říkám všichni, myslím také fanoušky, sponzory a partnery libereckého hokeje. Ti všichni jsou důležitým článkem k tomu, aby vůbec mohl hokej v Liberci fungovat.

Bylo těmto představám podřízeno i sestavování kádru?
Dorazily čtyři kvalitní posily. Toto oživení bylo, troufám si říct, dostatečně prezentováno. Máme tu zkrátka určitý cíl ve formě restartu. Mně osobně to připomíná situaci z před deseti let, kdy došlo k podobnému restartu týmu. Tehdy sem přišli kluci ze Slovenska, třeba Andrej Podkonický nebo Lubomír Vaic, a celá sezona, okořeněná výlukou, byla úžasná. Ze vzpomínek se ale nedá žít do budoucna. To, že se nám podobný restart už jednou povedl je pro nás spíš motivací to znovu zopakovat.
V mužstvu máme momentálně skvělou atmosféru, ale více se samozřejmě ukáže až po prvním, pátém nebo patnáctém kole, jak se nám reálně daří naše předsevzetí naplňovat.

Jak byste shrnul cíle, s nimiž Bílí Tygři do sezony vstoupí?
Skoro každý představitel klubu říká, že se chce bezpečně dostat do play-off. To ani nepřeceňujeme, ani nepodceňujeme. Po těch třech letech bychom se rádi konečně dostali do play-off, pokud možno co nejklidněji. Rádi bychom sezonu hráli co nejdéle, ale to rovněž není žádná velká novinka. Myslím, že jsme během přípravy dostatečně komunikovali a představovali jednotlivé posuny, změny i naše představy. Teď za nás už budou hovořit jen výsledky v průběhu sezony.

Co říkáte na působení Tygrů v hokejové Lize mistrů?
Nesmírně si této možnosti vážím. Soutěž dostává stále stabilnější formát a do budoucna v ní jistě dojde ještě k řadě změn a postupů. Těší mě, že jsme se dostali do play-off, což je k propagaci města, klubu i českého hokeje vynikající. Prezentace soutěže nejen na úrovni klubů, ale také ze strany podpory médií, je podle mě na začátku vývoje. Hokejový a fotbalový marketing je samozřejmě nesrovnatelný, ale věřím, že třeba za pět nebo deset let by úroveň marketingových výhod mohla stoupnout na 10 až 15 procent fotbalové Ligy mistrů. Proč se o to nepokusit a nebýt jedním z prvních stavebních kamenů?

V letním období se řešila také budoucnost tygří farmy v Benátkách nad Jizerou, jaká je aktuální situace?
Přistoupili jsme na spolupráci s Mladou Boleslaví a Spartou. My tvoříme určitý základ týmu, postavený na hráčích, s nimiž počítáme pro případné doplnění "A" týmu, dále některými staršími hráči a také juniory. Dále pak doplňujeme benátecký tým hráči ze Sparty a Mladé Boleslavi. Věříme, že by se tento model mohl osvědčit a že nám pomůže vychovat další hráče do základního kádru. Nejde, abychom vedle A-mužstva i nadále vedli ještě další, de facto celý, prvoligový mančaft. Tady se pohybujeme na úrovni nákladů 15-20 milionů korun. I z tohoto důvodu nás to vedlo k úsporným krokům. Pokud budeme s touto vizí úspěšní, budeme v ní pokračovat, pokud ne, hledala by se jiná opatření. Věřím však, že se současný model osvědčí.

Brífink Jech Syrovátko Pešán

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Zpět na vítěznou vlnu? Junioři doma přetlačili Vítkovice

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení