Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygr pod lupou: Vampola nechyběl u gólu ani u vyhrocených situací

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec – Bílí Tygři si proti pardubickému Dynamu připsali další důležitou výhru. Pod lupou jsme detailně sledovali zkušeného útočníka Petra Vampolu, který se ukázal ve velmi dobrém světle a nechyběl u mnoha zajímavých okamžiků.

Petr Vampola strávil na ledě 20 minut a 5 sekund, svými čtyřmi střeleckými pokusy přispěl k extraligovému rekordu, zaznamenal dva hity a vyhrál hned jedenáct vhazování ze sedmnácti. Mistra světa však nezdobila jen skvělá čísla, ale i jeho bojovný přístup a momenty, v nichž předvedl svoje zkušenosti.

V první třetině začal Vampola v centru první formace Tygrů velmi aktivně a už v desáté minutě slavil se svými spoluhráči nakonec vítěznou branku utkání. Z těsné blízkosti pardubické brány mohl sledovat, jak kotouč vystřelený z hole Michala Birnera zapadl za Maxwellova záda.

V následujícím střídání už byl Petr v hlavní roli. Nejprve přichystal palebnou pozici Birnera, který pardubickou svatyni z dobré pozice těsně minul. O chvíli později napřáhl ke střele sám a jeho ostrý projektil se otřel o levou tyč.

Dva nejvýraznější okamžiky libereckého matadora přišly ve druhé třetině. Ten první mu nezištnou nahrávkou připravil Krenželok, jenž našel nikým neobsazeného Vampolu před bránou. Zkušený útočník zakončoval velmi rychle k tyči, ovšem hbitý brankář Maxwell jeho pokus vyškrábl rukavicí.

Pak se tahoun elitní letky Tygrů předvedl, jak ho příliš často nevídáme. Po odehrání kotouče ho u střídaček tvrdě dohrál Čáslava, což si Petr Vampola nenechal líbit a následovala krátká výměna názorů, v níž se nezalekl ani mnohem urostlejšího soupeře.

Pošťuchovaná mezi Petry – Vampolou a Čáslavou.

K trestu 2+2 minuty za hrubost přidal v závěrečné části ještě jeden menší za hákování. V jedné z přesilových her na sebe Vampola upozornil křižnou přihrávkou přesně na hokejku Branka Radivojeviče, ten ale z nelehkého střeleckého úhlu bránu netrefil.

Ve zbývajícím čase se také dobrou defenzivní prací zasloužil o to, že Tygři svůj náskok udrželi. Věřme, že Petrovy spolehlivé výkony budou libereckému týmu pomáhat i v dalších zápasech k důležitým bodům.

Petr Vampola - centr 1. formace


Petr Vampola
Ice-time celkem:       20:05
Počet střídání:           25
Střely:                    4
Zblokované střely:         0
Hity:                      2
Vyhraná vhazování:        11
Prohraná vhazování:        6
Góly: 0 Asistence: 0 Body: 0 Trestné minuty: 6 +/-: +1 Radegast Index: 3

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Obecně moc gólů nedávám, tím víc mě to těší, radoval se po trefě Ehrenberger

Zpět na vítěznou vlnu? Junioři doma přetlačili Vítkovice

Šestá výhra v řadě! Dorostenci doma přehráli Plzeň

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení