Akademie Bílí Tygři Liberec

Vlastní chyby nás málem stály body

Date of publication Author Jan Mráček

Nečekané drama se šťastným koncem pro domácí Bílé Tygry se událo v úterním večeru ve Svijanské aréně v Liberci. Jen málokdo předpokládal takový vývoj zápasu. Jako první se ujali vedení hosté z Jihlavy, pak se ale povedlo Jiřímu Hanzlíkovi nahozením před branku překvapit brankáře Suchana, kterému puk propadl mezi betony. I další vývoj zápasu mohl někomu připadat jako na houpačce.

Pro Jiřího Hanzlíka to byl první gól v této sezóně. Po zápase ale nadšený nebyl. "Dělali jsme dneska jednu chybu za druhou, nebyl to vůbec povedený zápas. Tolik chyb najednou jsme snad neudělali za poslední tři zápasy dohromady. Zbytečně jsme si zkomplikovali situaci a museli jsme tlačit do konce zápasu, přitom jsme se už po gólu na 4:2 mohli uklidnit, hrát zodpovědně zezadu a čekat na jejich chyby." Jeho gól byl pro většinu překvapivým. "Po vyhraném buly Vaška Nedorosta se ke mně dostal puk. Chtěl jsem ho nahodit na gólmana, aby pak kluci mohli dorážet. Překvapivě to tam spadlo, což jsem nečekal. Myslel jsem, že nás ten gól zvedne, ale hra dnes byla opravdu špatná," uzavírá liberecký obránce.

Po svém zranění se do sestavy Liberce vrátila útočná posila z NHL Radim Vrbata. V útoku se objevil vedle Nedorosta a Sailera. Tato formace byla v útočných aktivitách asi nejvíce nebezpečnou. Radim Vrbata se vrátil ve velké formě, když dal poslední dva góly Bílých Tygrů a zajistil domácím tři body. "Dneska to bylo hodně bojovné. Měli jsme na to, abychom vyhráli, ale sami jsme si cestu za body zkomplikovali. Bylo to urputné utkání se spoustou šancí na obou stranách. Naštěstí jsme nasazené tempo vydrželi celé utkání, a to nakonec rozhodlo. Jihlavu jsme chvílemi jasně přehrávali, ale moc nám to tam nepadalo, docela dobře jim zachytal i gólman." Jeho návrat byl opravdu famózní. "Góly, které jsem dal, mě fakt těšili, hlavně ten poslední. V tu chvíli jsem už věděl, že to dotáhneme do vítězného konce."

Po delší odmlce si v úterním zápase vzal gólové slovo Petr Vampola, který se prezentoval nádherným gólem na 2:1. "Měli jsme tlak v útočné třetině, pak se ale hosté vymanili a museli jsme se bránit. Trochu jsem předvídal, že bychom se mohli ubránit, a tak jsem zůstal za obranou Dukly. Pak mě perfektně přihrál Honza Plodek a naštěstí mi to tam padlo. Když jsem na Suchana najížděl, tak jsem byl už dlouho na ledě a trochu mi chyběly síly, počkal jsem na jeho pohyb a pak jsem zavěsil. Když jsem dostal tu přihrávku, nevěděl jsem, co udělám. Jsem rád, že se to povedlo. V tu chvíli jsem si říkal, že bych mohl ještě nějaký gól přidat, ale postupem času se naše formace přestávala dostávat na led." Bohužel se nemohl dlouho z gólu radovat, protože chvilku po něm se prosadili hosté a vyrovnali. "Dneska to mohlo být pro diváka hezké i hrozné utkání najednou. Byla spousta šancí na obou stranách, ale zároveň hodně chyb. To, že s posledním celkem tabulky budeme hrát vyrovnaný zápas, nikdo nečekal."

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení