Akademie Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř: Chtěli jsme tři body za každou cenu

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Zápas Bílých Tygrů s Pardubicemi byl dlouho velmi vyrovnaný. Hosté dobře napadali a nedávali našim hráčům příliš prostoru ke kombinaci. Nakonec však Liberečtí přeci jen dokázali strhnout tři body na svou stranu, když se před koncem prosadil po povedené teči Michal Bulíř. "Ulevilo se mi, předtím mi to tam ne a ne spadnout," usmíval se šťastný střelec.

Zdálo se, že na vás byl soupeř velmi dobře připraven, že?
Byl to velmi náročný zápas. Pardubice hrály velmi organizovaně a nedávaly nám dost volného prostoru na naši hru. Vyrovnaly na 2:2, ale my jsme nic nevzdali. Věděli jsme, že chceme tři body urvat vždy za jakéhokoliv stavu a za každou cenu. Právě to je podle mě důležitý článek k tomu, že získáváme body.

Dostal ses do mnoha šancí, ulevilo se ti, když jsi konečně skóroval?
Párkrát jsem se dostal do gólových příležitostí, až jsem začínal být skoro nervózní, že mi tam branka nespadne. Nakonec jsem to prolomil a byl z toho zlomový gól na 3:2, to mě samozřejmě potěšilo.

Podařilo se vám vyrovnat extraligový rekord v počtu vítězství. To tým jistě povzbudí?
Pocit je to samozřejmě rozhodně dobrý. Není to tak, že bychom hráli jen na to, ale když se to všude propírá, nedá se to nevnímat. Když už tu ten rekord je a my jsme ho dosáhli, je to jedině dobře. Opět to posílí naše sebevědomí. Být součástí týmu, který dosáhl takového rekordu, vždy potěší.

Myslíte také na překonání bodového extraligového rekordu? Zbývá vám k tomu získat šest bodů.
Do konce zbývají ještě čtyři zápasy a ve hře je tedy dvanáct bodů. My se teď soustředíme jen na to, abychom zvítězili v Olomouci, ale chceme koneckonců vyhrát v každém zápase. Pokud bychom rekord překonali, bylo by to krásné. Nesmíme však na ledě ani na vteřinu polevit a pořád se naplno soustředit.

Co vlastně stojí za tím, že se vám v tomto ročníku tak daří a překonáváte rekordy?
Dost změn se udělalo už před začátkem sezony, ať už šlo o kondiční přípravu nebo přípravu na ledě. Hodně se toho změnilo a všechno si sedlo. Je tu i skvělá parta, a když přijdou výsledky, tak vám pak všem stoupá sebevědomí. Nechci rozhodně tvrdit, že by něco šlo samo, je za tím tvrdá práce celého týmu a ten momentálně funguje na skvělé úrovni.

Radost z rozhodujícího gólu Michala Bulíře

Jak je podle tebe možné zajistit, abyste si formu udrželi i do vyřazovacích bojů?
Všichni víme, že play-off je úplně o něčem jiném. Hraje se od nuly, nevíte, na koho a v jaké formě narazíte. Musíte zůstat neustále soustředění a koncentrovaní, protože jednou polevíte a prohráváte v sérii. Pak se to těžko otáčí. Musíme si tedy svou hru udržet i do play-off a v některých fázích ji ještě vylepšit.

Narazíte na tým z předkola, může pro vás pauza, která bude následovat, být nevýhodou?
My už se snažíme brát jako přípravu na play-off i tyto zápasy před koncem základní části, protože to bude pak velmi podobné. Už teď jde totiž většině týmů o hodně. Během pauzy, která nás čeká, chceme pořádně potrénovat a určitě nás budou čekat nějaké přípravné zápasy, abychom úplně nevypadli z tempa. Věřím, že se s tím vyrovnáme.

Výhrou jste zároveň navýšili svůj náskok v čele extraligy na sedm bodů. Soustředíte se i na zisk prezidentského poháru?
Kdybych řekl, že to nesledujeme, tak by to byla blbost. Každý to sleduje a my rozhodně chceme prezidentský pohár získat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení