Akademie Bílí Tygři Liberec

Vítězné utkání juniorky s Budějovicemi kontumováno ve prospěch soupeře

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Dvacítka ve středu 27. listopadu porazila českobudějovický Motor 3:2. Sportovně technická komise Českého svazu ledního hokeje se ale z důvodu příliš mnoha hráčů dorosteneckého věku na soupisce rozhodla výsledek zkontumovat ve prospěch soupeře.

Do duelu s Českými Budějovicemi zasáhlo na straně Bílých Tygrů sedm hráčů dorosteneckého věku. Dle propozic turnaje je ovšem povolen start maximálně čtyř hokejistů ročníků 2003 či 2004. Výjimku neumožňuje ani reprezentační příslušnost talentovaných libereckých mladíků. Přes velice mladé složení vyhráli domácí 3:2, když se střelecky prosadili mimo jiné právě, věkem ještě dorostenci, Adam Měchura a Jakub Hujer.

Vyjádření manažera mládeže Jiřího Bermanna:

"Jsme si vědomi přestupku, kterého jsme se v zápase dopustili. Sportovně technickou komisí Českého svazu ledního hokeje udělený trest s pokorou přijímáme."


Vyjádření STK ČSLH

Kontrolou zápisu o utkání bylo shledáno, že v utkání za družstvo klubu Bílí Tygři Liberec nastoupilo celkem 7 hráčů věkové kategorie dorostu, a to jmenovitě Král Daniel, Böhm Martin, Šedivý Jakub, Hujer Jakub, Trunda Tomáš, Měchura Adam a Masař Jakub.

K popsanému STK ČSLH uvedla, že dle Propozic, alinea šestá, mohou v utkáních Turnaje O Pohár DHL nastoupit v souladu s čl. 219 odst. 1. SDŘ za družstvo maximálně 4 hráči věkové kategorie dorostu (tj. hráči ročníku narození 2003 a 2004). Ze shora uvedených důvodů nelze dle STK ČSLH než konstatovat, že nastoupením výše uvedených hráčů k utkání došlo k neoprávněnému startu hráče nebo hráčů ve smyslu čl. 411 odst. 1. písm. d) SDŘ. Na základě této skutečnosti STK ČSLH v souladu s čl. 410 písm. b) SDŘ rozhodla, že se Utkání kontumuje ve prospěch družstva klubu HC Motor České Budějovice.

V souladu s čl. 409 odst. 1. SDŘ se tři body přiznávají družstvu klubu HC Motor České Budějovice, reg. č. ČSLH 30101, do tabulky Turnaje O Pohár DHL se započítává poměr branek 0:5 v neprospěch družstva klubu Bílí Tygři Liberec. Veškeré v utkání dosažené individuální statistky obou zúčastněných družstev se v souladu s čl. 409 odst. 4. SDŘ započítávají.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení