Akademie Bílí Tygři Liberec

Pardubický perník libereckým juniorům nakonec nezachutnal

Date of publication Author Jan Švanda

Ani vedení 3:1 nestačilo libereckým juniorům k tomu, aby dovedli zápas s Pardubicemi do vítězného konce. Východočeši tvrdě potrestali hrubé chyby v obraně Tygrů a v samostatných nájezdech poté dokonali velký obrat, když jediným úspěšným exekutorem byl Jan Semorád. Libereckým nepomohla ani trefa kapitána <b>Petra Hracha</b> a končí tak svou sérii šesti zápasů bez porážky.

25. kolo, čtvrtek 30. listopadu 2006
3:4sn
(1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 8. Hrach (Kopic), 24. M. Tondr (Bárta, Křišťán), 33. Křišťán (Kopic) - 4. Nakládal (Dobiáš), 36. Semorád (Šimko), 47. Dobiáš (Semorád), rozhodující sam. nájezd Semorád. Rozhodčí: Neťuka - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.

Bílí Tygři Liberec

Nedvídek - Hataš, Kollmann, Kajínek, Hanousek M., Jaroměřský, Hanousek J., M. Tondr, Hrach - Peřina, Bárta, Bezděk - Kopic, Křišťán, L. Tondr - Krastenics, Liška, Besonov - Skalický, Langr, Vopálka.

HC Dynamo Pardubice

Šimko - Kučera, Drtina, Salava, Rejzek, Nakládal, Šnejdr, Poskočil - Paučin, Jindřich, Nykl - Dobiáš, Semorád, Verner - Škumát, Kousal, Janecký - Bláha.

1. třetina

Domácí mohli otevřít skóre již ve druhé minutě, Kopic však přečíslení dva na jednoho podle svých představ nevyřešil. Gólem neskončil ani slibný průnik Skalického a tak udeřili hosté! Ve 4. minutě se Jakub Nakládal zmocnil puku ve středním pásmu, projel s ním až před Nedvídka, kterého ranou zápěstím s pomocí tyče překonal - 0:1.

Pardubičtí se z vedení neradovali dlouho, nejprve ještě po závaru před hostující klecí Kopic puk za Šimkova záda neprocedil. V 8. minutě však adresoval přihrávku na modrou kapitánu Petru Hrachovi, který měl dostatek času zamířit a prostřelit hostujícího gólmana. Bílí Tygři mohli přidat druhý zásah při své první přesilové hře, nejprve nadělala pořádný průvan v obranném pásmu Východočechů elitní formace domácích, kterou v závěru početní výhody doplnil dobrou střelou Lukáš Tondr. Strážce pardubické klece ukázal svoje umění v pravý čas a jeho střelu vyrazil.

Pardubice opět vážněji zahrozily až ve 12. minutě, jedovku Semoráda Nedvídek vyrazil. Velké chvíle hostujícího forvarda však teprve měly přijít. Příležitost z kategorie stoprocentních si Východočeši vytvořili ve své první přesilové hře, Rejzek po chybě obrany ujížděl sám na libereckého brankáře, který ale skvělým zásahem svůj tým podržel. Obránce Rejzek neměl střelecké štěstí ani o chvíli později, když šikovně tečoval střelu Nakládala od modré, ta ale skončila těsně vedle tyče.

Tygři vystrčili drápy v závěru třetiny. V 18. minutě nadvakrát nepropasíroval puk z bezprostřední blízkosti do branky Skalický a o minutu později si Hataš najel do hloubky obranného pásma Pardubic na přesný pas Vopálky, jeho pokus však do sítě nezapadnul. Nebezpečím zavánělo v samém konci liberecké přečíslení dva na jednoho. Kopic předložil puk Lukáši Tondrovi, kterého musel Ladislav Jindřich zastavit jen za cenu faulu. Liberecké pravé křídlo se i přes nedovolený zákrok k zakončení dostalo, puk ale z jeho hole skončil nad brankou.

2. třetina

Bílí Tygři se s nerozhodným stavem nechtěli v žádném případě spokojit a na začátku 24. minuty se poprvé v utkání dostali do vedení. Pomohla jim k tomu přesilová hra, když Nakládal vyhodil puk z vlastního obranného pásma do hlediště a hlavní arbitr ho nekompromisně vyloučil za zdržování hry. Domácím stačila k zužitkování necelá minuta. Nejproduktivnější hráč Severočechů Michal Bárta našel zpoza branky od mantinelu přesnou přihrávkou mezi kruhy volného Martina Tondra, který rychlou a pohotovou střelou dostal Tygry poprvé v utkání do vedení.

Pardubice mohly posléze odpovědět v přesilovce pět na tři, ta měla však jepičí život. V polovině utkání se do úniku dva na jednoho řítila na Nedvídka dvojice Škumát - Paučin. Michael Paučin obdržel od Miroslava Škumáta přesně načasovanou přihrávku, proti změně stavu byl ale gólman Nedvídek, který jeho pokus zlikvidoval. Ve 33. minutě se domácí radovali potřetí. Z nenápadně akce našel Kopic Radima Křišťána, který s koncovkou neměl problém a zvýšil na rozdíl dvou branek.

O dvě minuty později se Ladislav Jindřich hodně zlobil na spoluhráče Bláhu, který místo přihrávky zvolil střelu, která ale mířila vysoko nad. Hosté zkorigovali nepříznivý stav a vrátili se zpět do hry ve 35. minutě. Brankář Šimko si všimnul na útočné modré zcela volného Jana Semoráda, kterému okamžitě poslal puk. Na pardubického útočníka domácí zadáci trestuhodně zapomněli, Semorád se nabídnuté příležitosti nezaleknul a s nájezdem si poradil na podtrženou jedničku. Hosté vycítili šanci, vstřelená branka je nabudila a o chvíli později mohlo být dokonce vyrovnáno. V tento moment zachránil Severočechy Michal Nedvídek. Střelec branky Jan Semorád totiž vyzval ke skórování Dobiáše, liberecký gólman ale jeho střelu lapil.

3. třetina

Definitivní pojistku a uklidnění pro liberecké hokejisty mohl přidat ve třetí části hry v početní výhodě David Kajínek, pardubické akcie v utkání ovšem držel nad vodou Marek Šimko a jeho pokus lapačkou zneškodnil. Ve 46. minutě namířil svoji střelu Kopic jen do brankové konstrukce.

Známé rčení nedáš, dostaneš, se tak potvrdilo i ve čtvrtečním podvečeru. O minutu později hosté tvrdě potrestali další hrubici domácích. Semorád našel od mantinelu před brankou nikým neatakovaného Ugo Dobiáše, který měl dostatek času na zakončení, položil si Nedvídka a blafákem k tyči srovnal stav. Ve 49. minutě mohl celý obrat dokonat Petr Nykl, jeho dělovka skončila naštěstí pro Tygry na ochranném plexisklu. Domácí byli notně zaskočeni, Pardubice dobře bránily a do šancí domácí příliš nepouštěly.

Liberečtí se snažili o rozhodující úder až v závěru. Obrovská šance dvojice Besonov - Bárta gólem neskončila, při Šimkovi stálo štěstí. V 58. minutě pak musel poslat k zemi Dobiáš domácího útočníka Křišťána, který se chystal dorazit puk do branky a Libereckým se dvě minuty před koncem naskytla jedinečná možnost na tříbodový zisk. Tygři si vytvořili velký tlak, ale ani pokusy Bárty, Martina Tondra či Kollmanna za zády Šimka neskončily a tak po šedesáti minutách svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav 3:3.

Prodloužení

Hosté jakoby si na samostatné nájezdy věřili a v prodloužení se do útoku vyjma samotného závěru nehrnuli. Vsadili na důslednou obranu a domácí do šancí nepouštěli. Nejblíže ke gólu měl obránce Kollmann, jehož jedovka jen těsně prosvištěla kolem Šimkovy klece. Když na druhé straně neskončily deset vteřin před koncem v domácí síti ani velké možnosti Semoráda respektive Jindřicha, bylo jasné, že o vítězi utkání budou muset rozhodnout samostatné nájezdy.

Samostatné nájezdy

V nich se jako první rozjel hostující Jan Semorád a nezaváhal. Na druhé straně mohl srovnat Michal Bárta, jenže poslal puk jen do břevna. Ve druhé sérii si vylámal na Nedvídkovi zuby Jakub Nakládal a proti Šimkovi zase neuspěl Kopic. V poslední sérii už mohl o zisku jednoho bodu navíc rozhodnout Ladislav Jindřich, proti byla Nedvídkova lapačka, která ještě dala domácím borcům naději. Drama vrcholilo, v těžké situaci se ocitnul Radim Křišťán, který musel proměnit, jeho střelu ale Šimko vyrazil a Pardubice si tak odvážejí z Tipsport areny dva body.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet
25. kolo, čtvrtek 30. listopadu 2006
3:4sn
(1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 8. Hrach (Kopic), 24. M. Tondr (Bárta, Křišťán), 33. Křišťán (Kopic) - 4. Nakládal (Dobiáš), 36. Semorád (Šimko), 47. Dobiáš (Semorád), rozhodující sam. nájezd Semorád. Rozhodčí: Neťuka - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.

Bílí Tygři Liberec

Nedvídek - Hataš, Kollmann, Kajínek, Hanousek M., Jaroměřský, Hanousek J., M. Tondr, Hrach - Peřina, Bárta, Bezděk - Kopic, Křišťán, L. Tondr - Krastenics, Liška, Besonov - Skalický, Langr, Vopálka.

HC Dynamo Pardubice

Šimko - Kučera, Drtina, Salava, Rejzek, Nakládal, Šnejdr, Poskočil - Paučin, Jindřich, Nykl - Dobiáš, Semorád, Verner - Škumát, Kousal, Janecký - Bláha.

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení