Akademie Bílí Tygři Liberec

Postupu do nadstavby jsme už moc šancí nedávali, přiznává trenér U19 Milan Plodek

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Naše devatenáctka nevstoupila do sezóny ideálně, a reálně hrozilo, že se neprobojuje do nadstavby. Svěřenci kouče Milana Plodka ovšem třemi čtyřbodovými vítězstvími za sebou ukázali charakter, a nakonec tedy měla základní část šťastný konec! "Teď se můžeme v klidu připravovat na koncovku," nastiňuje plány trenér, jenž zároveň vnímá podobnost s loňskou sezónou.

Šelmám se nepodařilo zachytit úvod. Po prvních devíti kolech se krčily na spodních patrech tabulky, vyhrály totiž pouze třikrát. Situace se nicméně začala postupně zlepšovat a Liberečtí se dotáhli do přetahované s Mladou Boleslaví o poslední volné místo v nadstavbě.

Vše gradovalo v závěrečných utkáních. Třikrát v řadě dokázali Tygři získat všechny čtyři body, když mimo jiné porazili také Boleslav na jejím vlastním ledě. Jelikož hráči z města automobilů v posledním kole překvapivě padli v Havlíčkově Brodě, nemohlo už se našim juniorům nic zlého stát. Domácí zápas s Pardubicemi se tedy místo nervy drásajícího dramatu nesl spíše v klidném duchu, prohra po prodloužení už nijak zvláště nemrzela.

"Šest kol před koncem už jsme postupu moc šancí nedávali," prozrazuje Milan Plodek. "Nakonec jsme tam udělali výhry za čtyři body, důležité hlavně bylo, že jsme vyhráli v Mladé Boleslavi. Klukům jsme za to poděkovali. Je super, že se můžeme nyní dál připravovat na koncovku. Zároveň můžeme dát šanci hráčům, kteří se v týmu doteď třeba neobjevili, a to bez starosti nějakého spadnutí. Těším se na to, můžeme se v klidu dál zlepšovat."

Když minulý rok vedl Plodek osmnáctku, byl jeho celek ve velice podobné situaci. V nadstavbové části se poté dostal do neskutečné formy, a jako jediný stačil suverénnímu Salcburku. Také loni se navíc musel spolehnout rovněž na příznivé výsledky z ostatních zápasů.

"Víme, že máme také šikovné beky ročníku 2003"

"Loni jsme to také nečekali, ale za Salcburkem jsme skončili druzí. Neměli jsme spoustu kluků, kteří hráli v juniorce, Benátkách a tak dále. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, také letos spousta kluků do Benátek zasahuje. Teď je to otevřené, nulují se tabulky, uvidíme, jak to bude," přemítá trenér.

Dres liberecké devatenáctky už v této sezóně obléklo také několik mladších hokejistů. Ti dostali mnoho prostoru zejména v domácím utkání s Havlíčkovým Brodem, a vzešla z toho vysoká výhra 11:2! Milan Plodek tedy moc dobře ví, že v případě potřeby může beze strachu sáhnout právě k jejich zapojení do hry. "Mladí kluci se mi moc líbili. Hráli Šedivý a Hladík, šikovní beci ročníku 2003. Víme, že je máme. Věřím, že jejich chvíle přijde, a že se také letos ještě někteří objeví v akci," uzavírá lodivod U19.

Držme tedy Tygrům palce! Ve skupině nazývající se "o pořadí v play-off" se bude bojovat o co možná nejlepší výchozí pozici vůči skupině "o účast v play-off," která bude následovat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení