Akademie Bílí Tygři Liberec

Schází nám obětavost a tlak do branky, říká Hladík

Date of publication Author Kryštof Havíř

Liberec — Před Vánoci měla družina Richarda Loba skvělou formu a se sérií pěti výher se drala tabulkou vzhůru. V novém roce je ale vše jinak. Junioři prohráli dva domácí zápasy a to se při pouhých osmi místech zaručujících play-off nemůže brát na lehkou váhu. K výkonům v prvních zápasech roku 2023 se vyjádřila opora tygří královské kategorie Jakub Hladík.

Pro šelmy je to druhá prohra v novém roce, potom, co padly v předchozím klání s Litvínovem. „Chybí nám obětavost, strašně málo se tlačíme do branky,“ hledá příčiny nezdarů devatenáctiletý bek. „Máme týden na to, abychom na těchto aspektech zapracovali a napravili tato zaváhání,“ dodává.

Právě v druhém utkání se šelmy poohlížely po napravení nepovedeného duelu s chemiky. Západočeši si ale zápas ohlídali a vedení díky přesilovkové trefě v první třetině si pojistili gólem od modré ve druhé dvacetiminutovce. Další změnu skóre už pak nepřipustili. „Čekali jsme, že se kousneme víc, abychom napravili zaváhání na úvod roku,“ říká posmutněle. „Kamenem úrazu bylo, že jsme do toho nekopli dříve, pak už nám zápas protékal mezi prsty,“ mrzí libereckého odchovance.

Trenér Richard Lobo po utkání s Karlovými Vary
Do utkání jsme vstoupili extrémně vlažně. Začali jsem hrát až od půlky zápasu, což už bylo pozdě. Soupeř si pak svůj náskok pohlídal.

Kvůli marodce mezi útočníky „A“ týmu byl o patro výš povolán kapitán Mikuláš Jenčovský, céčko na dres tak pro zápas s Karlovými Vary dostal právě Jakub Hladík. „Nějakou výraznou změnu jsme nepocítil. Snažím se být týmovým hráčem a nějakým způsobem kluky vést. To, že jsem zastoupil Mikyho, na mém přístupu v tomhle nic nemění,“ říká liberecký rodák.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení