Akademie Bílí Tygři Liberec

Liberec? Tenhle přesun mi může hodně dát, věří posila U15 Tomáš Pekr

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tygří devátá třída si s předstihem zajistila účast v play-off. Do posledních zápasů už zasáhl také útočník Tomáš Pekr, který pod Ještěd přišel z Přerova. Kromě nových hokejových výzev řeší i ty životní, poprvé totiž působí daleko od rodiny.

Jak se ti v Liberci zatím líbí?
Musím říct, že to je perfektní, líbí se mi tady moc. Hned mě zaujal přístup místních trenérů. Jsou opravdu skvělí, stejně jako spoluhráči. Celkově je všechno více profesionální.

Tvůj přesun se dotáhl až v závěru přestupního období, že?
Řešilo se to už dlouhodoběji. Potřeboval jsem ovšem ještě nějak vyřešit školu, takže se vše dokončilo právě až během ledna.

Jak ohledně školy funguješ teď?
Studuji dálkově, se školou komunikujeme a učení mi posílá. Jednou za čas ale vždycky do školy přijedu a splním si na místě potřebné testy a zkoušení, aby si škola ověřila, že látku opravdu zvládám.

Do Liberce jsi přišel z Přerova, na který budeš určitě vzpomínat jen v dobrém, že?
Přesně tak. S hokejem jsem začínal v Prostějově, odkud jsem se v nějakých osmi letech přesunul do Uničova, kde jsem strávil čtyři hodně důležité roky. Opravdu mnoho mě tam naučili, zejména pánové Chmelovský a Žovinec. Když jsem pak přestoupil do Přerova, měl jsem další prostor svoji hru dále posouvat a zlepšovat. Rozhodně mám na všechny předchozí kluby pozitivní vzpomínky!

Co říkáš na to, jaký máte v Liberci tým?
Podle mě je hodně silný. Máme kvalitní mužstvo jak do obrany tak do útoku, soupeře dokážeme zavřít v pásmu a vyvinout tlak.

Poslední zápasy vás trápí docela široká marodka, že ano?
Je to náročné, nicméně já jsem na něco takového zvyklý už z Přerova, kde jsme často hráli s užší sestavou. Za sebe musím říct, že mi tahle vysoká herní intenzita možná i vyhovuje. Člověk se rychleji dostane do tempa.

Je nějaký herní aspekt, na který si v Liberci musíš malinko zvykat?
Zatímco v Přerově po nás trenéři hodně vyžadovali systémové věci, v Liberci mi přijde, že je větší volnost. Samozřejmě je stále důležité systém plnit, ale je to trošku jiné. Musel jsem si na to trošku zvykat, hlavně v obranném pásmu to je rozdílné. Jsem rád, že je to trenéry takhle nastavené. Dávají nám větší volnost i na úkor toho, že někdy uděláme chybu. Komunikace je pak ale poučná a nedostaneme přímo hned vynadáno.

Jak se vůbec jako hokejista charakterizuješ?
Věřím, že mezi moje přednosti patří rychlost a tah na bránu. Rozhodně chci ale na všem zapracovat. Hlavně na situacích jeden na jednoho, to mi dělá problém.

Sednul sis už s klukama v kabině?
Ano, všechno je super. S několika spoluhráči bydlíme na hotelu, takže se potkáváme i na obědech, na večeřích... Je to příjemné.

Kromě hokejového jsi přestupem udělal i velký životní krok, najednou jsi daleko od domova. Jak to zvládáš?
Upřímně je mi občas smutno, ale to je asi normální, je to v pohodě. Jsem za tuhle zkušenost rád a myslím, že mi to do života může hodně dát. Rodina mě stále podporuje, jsme v pravidelném kontaktu. Hlavně ze začátku to pro mě bylo hodně důležité, teď už jsem se tady trošku rozkoukal.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení