Akademie Bílí Tygři Liberec

Reprezentantky U16 i s přispěním Šťástkové a Lucáka ovládly Evropský pohár!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - České hokejistky do šestnácti let to znovu dokázaly a vystoupaly na pomyslný vrchol Evropy! Ve finále Evropského poháru v Budapešti porazily domácí Maďarky a opět po roce slaví prvenství. Zlatý tým vedl liberecký trenér Jan Lucák, v nominaci byla i Tygřice Věra Šťástková.

Turnaj Češky rozehrály soubojem s houževnatými Francouzkami. Naše hráčky měly po většinu zápasu navrch, jenže dlouho prohrávaly – soupeřky totiž udeřily z jedné z pouhých tří střel v první třetině. Až na přelomu druhého a třetího dějství se naše hokejistky dvakrát prosadily a otočily skóre na 2:1, což se nakonec ukázalo i jako konečný výsledek.

Do dalšího duelu s Norkem šly Češky s jasným úkolem: tentokrát vstřelit první gól. A povedlo se už v páté minutě, kdy se díky důrazu na brankovišti prosadila právě Tygřice Věra Šťástková! Rychlá branka národnímu týmu pomohla a výsledkem bylo jednoznačné vítězství 7:1.

Ve třetím zápasu mladé české hráčky znovu potvrdily roli favoritek, tentokrát si vyšláply na Německo. Soupeřkám dovolily jen osm střel na bránu, zatímco samy šestkrát rozvlnily síť za německou gólmankou. Svěřenkyně Jana Lucáka vyhrály vysoko 6:2 a zajistil si postup do finále.

V souboji o zlato se Češky – stejně jako před rokem – střetly s domácími Maďarkami. A přestože se už po patnácti sekundách hry ujely vedení, byla to ještě pořádná bitva. Domácí hokejistky totiž ještě v první třetině srovnaly, nerozhodné skóre pak platilo až do 36. minuty. Závěr ovšem vyšel mnohem lépe Česku, které třemi trefami zlomilo finále ve svůj prospěch a po vítězství 4:1 bralo zlaté medaile!

Konečné pořadí Evropského poháru

1. Česko
2. Maďarsko
3. Švýcarsko
4. Francie
5. Slovensko
6. Norsko
7. Německo
8. Rakousko

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení