Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři mají šampiona! Šťástka dobyl hokejbalový svět

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Obrovský úspěch na domácí půdě! Hokejbalová reprezentace U16 na mistrovství světa juniorů v Liberci získala zlaté medaile, skvělou jízdu turnajem zakončila finálovou výhrou 2:1 nad Kanadou. Jedním z nejproduktivnějších hráčů turnaje byl útočník tygřího dorostu Marek Šťástka, který se ve volném čase věnuje právě i hokejbalu.

Česká reprezentace postavila na turnaji kategorie U16 hned dva výběry – White a Red. Marek Šťástka byl součástí červeného týmu, který to dotáhl až k historicky prvním zlatým medailím v "šestnáctkách!"

Šťástka zažil mimořádně povedený turnaj, kromě týmového úspěchu zářil i individuálně. Konta soupeřů zatížil sedmi góly, společně s Kanaďanem O´Brianem se tedy stal nejlepším střelcem turnaje. Bohužel neoficiálně, jednu z branek totiž statistici chybně připsali Šťástkově spoluhráči. V tabulkách u jeho jména tedy svítí konečná bilance 6+1, což ale českého útočníka po zisku zlata rozhodně netrápí.

Šťástka se prosadil hned v prvním duelu, v němž pomohl (oním nepřipsaným gólem) porazit silnou Kanadu East 4:0. Následovala výhra nad 5:1 USA, kdy se liberecký dorostenec trefil dvakrát, a kanonáda 11:1 proti Švýcarsku, kterému nasázel dokonce hattrick. Jeho střelecké formě unikli v semifinále pouze Slováci. Vítězství 4:3 po prodloužení ovšem poslalo Česko do finále s Kanadou West, kde se Šťástka znovu prosadil a národní tým výsledkem 2:1 urval zlaté medaile.

To vše navíc v Liberci, který v Home Credit Areně a Svijanské aréně hostil (a stále hostí) doposud největší hokejbalové mistrovství mládeže v historii. Kromě kategorie U16 se totiž na turnaji představily další čtyři! Pro Marka Šťástku byl navíc úspěch o to sladší, že se dostavil v jeho rodném městě a na plochách, kde jako odchovanec libereckého hokeje odmalička trénuje.

Celému týmu gratulujeme k fantastickému úspěchu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení