Akademie Bílí Tygři Liberec

Dlouho očekávaný test je za dveřmi. Junioři se připravují na nabitý turnaj ve Švýcarsku!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Junioři se už ve středu vydají na dlouhou cestu do švýcarského Zugu, kde se mezi čtvrtkem a nedělí zúčastní nabitého turnaje U20 International Challenge.

Juniorka má zatím v přípravném období solidní výsledky. S českými soupeři má bilanci vyrovnanou, o víkendu však dvakrát porazila německý Eisbären Berlín. Teď ale bude Tygry čekat ještě těžší prověrka – byli totiž pozvání na mezinárodní turnaj do švýcarského Zugu, kde se potkají nejlepší týmy Evropy. Akce startuje už ve čtvrtek. Českou juniorskou extraligu bude na turnaji reprezentovat Liberec, ze Švédska přijede Rögle, z Finska IFK Helsinky, z Německa Mannheim a ze Švýcarska kromě pořádajícího Zugu ještě Curych.

Bílí Tygři se představí v základní skupině A, ve které budou jejich soupeři Helsinky a Curych. Skupinová fáze se odehraje ve třech dnech mezi 17. a 19. srpnem, 20. srpna jsou pak na programu finále, souboj o bronz a duel o konečné páté místo. Všechny zápasy se budou hrát klasickým formátem 3x20 minut. Každý tým bude mít jeden den zápasové volno, pro Liberec volný den připadá na sobotu 19. srpna.

Zápasy Liberce na turnaji:

čtvrtek 17. srpna, 16:00: Bílí Tygři Liberec - Helsinki IFK (FIN)
pátek 18. srpna, 19:00: ZSC Lions (SUI) - Bílí Tygři Liberec
neděle 20. srpna: zápas o konečné umístění.

"Turnaj je koncipovaný tak, aby měl vysokou kvalitu. Pro zúčastněné týmy i hráče to bude dobrá challenge před startem domácích ligových soutěží. Naším cílem je do turnaje zahrnout elitní celky napříč Evropou, v budoucnu případně i Severní Amerikou," hlásí pořadatelé. "Turnaj v Zugu má velice kvalitní obsazení, pro naše hráče to bude konfrontace s nejlepšími. Představíme se s mladým týmem, pro který bude turnaj velkou prověrkou. Už se těšíme, bude to pro nás skvělá generálka před extraligou," doplňuje hlavní kouč naší dvacítky Valdemar Jiruš.

Liberecký tým vyrazí na cestu ve středu v brzkých ranních hodinách. Exkluzivní obsah z turnaje i jeho zákulisí budete moci sledovat na sociálních sítích naší akademie, zejména na instagramu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení