Akademie Bílí Tygři Liberec

Michael Schnattinger: Je super, že se nám teď daří pravidelně bodovat

Date of publication Author Ondřej Gajdáček

Liberec - Po čtvrtečním duelu Bílí Tygři vystoupali na vrchol západní skupiny juniorské extraligy, na což chtěli navázat v sobotním utkání doma proti plzeňským indiánům. Svěřenci Valdemara Jiruše uhájili první příčku a porazili Plzeň poměrem 4:2. Jedním ze strůjců vítězství byl brankář Michael Schnattinger, který si v zápase připsal celkem 35 úspěšných zákroků.

Jak bys duel proti Plzni zhodnotil?
Kluci odehráli skvělé utkání. Hráli jsme ve své pohodě, což nám pomohlo k tomu, abychom soupeře nepouštěli do vyložených šancí. Zápas jsme i díky trefě do prázdné branky dotáhli do vítězného konce. Je super, že se nám teď daří pravidelně bodovat, protože tabulka je velmi vyrovnaná.

Plzeň vždy zahrozila až na konci třetiny. Dvakrát jste obdrželi gól v oslabení, co se při těchto situacích stalo?
Oba góly byly velmi podobné. Vždycky šlo o nahození od modré čáry a následnou teč těsně přede mnou. Nesmí se nám to stávat, musíme si ten předbrankový prostor více hlídat, aby se to už příště neopakovalo.

Po čtvrtečním utkání jste se posunuli na první místo, které jste uhájili i dnes. Jaká panuje v kabině nálada?
Je to určitě super, ale musíme si toho vážit a s pokorou chodit od zápasu k zápasu. V této sezóně už jsme zažili i sérii proher, takže víme, jaké to je i z opačného úhlu pohledu.

Tebou zmiňovaná série proher vás zastihla ke konci září, ale v říjnu jste zatím z každého střetnutí brali alespoň bod. Co se podle tebe změnilo?
Začali jsme více dřít na tréninku, z čehož plynulo to, že jsme si v utkáních byli schopní pohlídat maličkosti, kvůli kterým nám ty zápasy dříve utíkaly. Do každého duelu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát, a to se nám teď vrací.

S Vojtěchem Hambálkem si rozdělujete zápasové vytížení rovným dílem. Panuje mezi vámi zdravá rivalita?
Hambi je super kamarád. Já osobně jsem moc rád, že tu mám někoho, s kým se můžu tahat o místo v brankovišti. Je to výborný gólman, což mě nutí dřít o to víc, abych se do branky vůbec dostal.

Do Liberce jsi zamířil po jedné sezóně v kanadské juniorce, jak se ti tu zatím líbí?
Líbí se mi tady opravdu moc. Liberec je úžasná organizace, našel jsem si tu spoustu kamarádů a věřím, že pro nás tahle sezóna bude úspěšná.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení