Akademie Bílí Tygři Liberec

Reprezentace U18 odlétá do Finska i s Adamem Králem!

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Česká hokejová reprezentace do 18 let startuje po úspěšném Hlinka Gretzky Cupu úplně novou „misi“ s cílem na světovém šampionátu ve Finsku. Právě do severské země se Češi vydají i nyní, čeká je tam skvěle obsazený turnaj pěti zemí.

Už spousta trenérů v minulých letech to poznala. Získat s týmem úspěch na Hlinka Gretzky Cupu – dříve Memoriálu Ivana Hlinky –, a dojít vysoko na mistrovství světa, to jsou dvě zcela odlišné disciplíny. Řada hráčů ze stříbrného týmu se Davidu Čermákovi koncem léta rozprchla a zámořské krajánky teď dlouho nebude mít k dispozici. Některé z nich ani na šampionátu.

O to větší úsilí musí realizační tým vyvíjet, aby hledal další mladíky s podobným potenciálem. Zejména v domácích soutěžích. Na listopadovém turnaji pěti zemí bude mít mužstvo obměněné z více než poloviny. Do finské Hämeenlinny poletí jedenáct hokejistů, kteří v Břeclavi slavili stříbro, a dvanáct nových.

Mezi jedenáctkou hráčů, kteří byli na Hlinka Gretzky Cupu součástí úspěšného celku a cestují i do Hämeenlinny, je i liberecký Adam Král. Talentovaný obránce je jedním ze základních stavebních kamenů tygří juniorky, která aktuálně vede západní extraligovou skupinu. Ve 22 utkáních si navíc připsal velice solidních 10 kanadských bodů (2+8).

Národní výběr měl sraz už po odehrání posledního juniorského kola v sobotu 4. listopadu ve Slaném, kde trénoval do pondělka. V úterý už přeletí do Finska. Všechna utkání turnaje odehraje v Hämeenlinně: Ve středu nastoupí proti Finům a po volném dni narazí na Švýcary, Švédy a elitní výběr Američanů.

Nominace české osmnáctky

Brankáři:
Adam Ebenstreit (Karlovy Vary), Matyáš Mařík (České Budějovice), Lukáš Vilém (Pardubice).

Obránci:
Jan Skok (Plzeň), Adam Martin Hlinský (HV71 Jönköping, Švédsko), Marek Chaloupka (Vítkovice), Adam Král (Liberec), David Svozil (Ilves Tampere, Finsko), Martin Švec (Pardubice), Daniel Prokeš (Litvínov).

Útočníci:
Jakub Galnor (Karlovy Vary), Jan Hurt, Josef Teplý (oba Mladá Boleslav), Matyáš Humeník, Štěpán Hoch (oba České Budějovice), Danny Chludil (Kometa Brno), Oskar Lisler (Linköping, Švédsko), Petr Sikora (Třinec), Ondřej Kos (Ilves Tampere, Finsko), Jakub Heš, Martin Vaculík (oba Zlín), Marek Daníček (Sparta Praha), Šimon Pohludka (Pelicans Lahti, Finsko).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení