Akademie Bílí Tygři Liberec

Patrik Augusta odhalil nominaci na MS U20. Figuruje v ní Galvas a Schnattinger!

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Trenérský štáb české hokejové reprezentace do dvaceti let v čele s bývalým koučem Bílých Tygrů Patrikem Augustou odhalil nominaci hráčů na mistrovství světa, které se uskuteční od 26. prosince 2023 do 5. ledna 2024 ve švédském Göteborgu. Čítá dohromady 26 hokejistů, z nichž může být na turnajovou soupisku zapsaných 23.

Potvrdila se očekávání v tom smyslu, že velkou většinu soupisky budou tvořit hokejisté působící v zámoří. Na mistrovství jich pojede plných sedmnáct. Jen šest nominovaných hráčů působí v domácích soutěžích, z toho dva oblékají dres Bílých Tygrů! Na seznamu jmen totiž najdeme obránce Tomáše Galvase a gólmana Michaela Schnattingera.

První jmenovaný do Liberce přišel v už rozběhnuté sezóně z Olomouce a hned v prvním startu za A-tým vstřelil branku. Od té doby se stal stabilní součástí libereckých obranných řad, k tomu si připsal i čtyři starty za U20 s bilancí tří kanadských bodů. Zajímavostí je, že je jedním z pouze dvou hráčů ročníku 2006 v nominaci. Schnattinger už se jako náhradní brankář také několikrát objevil v sestavě áčka, své gólmanské umění ale pravidelně předvádí v juniorce, kde s úspěšností těsně pod 93 % patří k nejlepším brankářům soutěže. Na seznamu jmen jsou i bývalí hráči klubové akademie Tomáš Cibulka a Jakub Hujer.

Aktuální soupiska čítá tři brankáře, osm obránců a patnáct útočníků. Kromě Jiřího Kulicha se všichni sešli v pondělí či úterý na zimním stadionu v Příbrami, kde bude probíhat úvodní přípravný kemp, následně se tým 17. prosince přesune do dějiště šampionátu.

„Na finální soupisku pro mistrovství můžeme zapsat maximálně 3 brankáře a 20 hráčů do pole. Strategii zapisování hráčů na soupisku budeme určitě řešit až během přípravného kempu. Nicméně dle pravidel mohou s námi trénovat ve Švédsku i v průběhu šampionátu ještě další tři hráči mimo soupisku,“ vysvětlil manažer reprezentace Otakar Černý.

Druhou fázi přípravy stráví reprezentace v Mölndalu. Během ní odehraje i dvě přátelská utkání – 19. prosince proti Lotyšsku a 21. prosince proti Finsku. Do mistrovství světa vstoupí v úterý 26. prosince zápasem se Slovenskem, dále ji v základní skupině B čekají Norsko, Spojené státy a Švýcarsko. Do čtvrtfinále postoupí první čtyři týmy každé skupiny, páté celky sehrají zápas o udržení.

Nominace české dvacítky na MS

Brankáři:
Jakub Vondraš (Sudbury, OHL), Michael Hrabal (Univ. of Massachusetts, NCAA), Michael Schnattinger (Liberec).

Obránci:
Tomáš Galvas (Liberec), Aleš Čech (Mladá Boleslav), Adam Jiříček (Plzeň), Tomáš Hamara (Brantford, OHL), Matteo Kočí (Kamloops, WHL), Marek Alscher (Portland, WHL), Tomáš Cibulka (Val-d‘ Or, QMJHL), Vojtěch Port (Edmonton, WHL).

Útočníci:
Matěj Přibyl (Vítkovice), Matěj Maštalířský (Litvínov), Jiří Kulich (Rochester, AHL), Eduard Šalé (Barrie, OHL), Matyáš Šapovaliv (Saginaw, OHL), Adam Židlický (Saginaw, OHL), Šimon Slavíček (Flint, OHL), Adam Bareš (Lahti, Finsko), Jakub Štancl (Växjö, Švédsko), Sebastian Redlich (Södertälje, Švédsko), Ondřej Becher (Prince George, WHL), Dominik Rymon (Everett, WHL), Robin Sapoušek (Victoria, WHL), Matyáš Melovský (Baie-Comeau, QMJHL), Jakub Hujer (Sherbrooke, QMJHL).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení