Akademie Bílí Tygři Liberec

Tomáš Galvas vyhlášen v zápase proti Švýcarsku hvězdou utkání!

Date of publication Author Jan Kordík

Göteborg/Liberec - Stále ještě sedmnáctiletý Tygr Tomáš Galvas sbírá první cenné ostruhy na světovém šampionátu do dvaceti let. Svůj nízký věk ale dává na ledě znát minimálně. Kromě helmy s košíkem namísto plexisklového štítku totiž není moc dalších prvků, kterými by se od starších hráčů odlišoval, nebo je nestíhal. Za skvělé výkony si navíc vysloužil v duelu proti Švýcarsku ocenění pro nejlepšího hráče na české straně!

Nositel zvučného hokejového příjmení poslední doby byl dopsán na soupisku juniorského výběru dodatečně až po prvním odehraném klání. Od té doby ale Galvas splácí poskytnutou důvěru koučům české dvacítky na ledě víc než solidně.

Obránce, kterého letos čeká draft do NHL, naskočil do tří střetnutí, ve kterých zapsal dvě asistence a v tabulce pravdy má pět plusových bodů. Značně o sobě dal poté vědět především v posledním souboji ve skupině se Švýcary. Po jeho náramném předložení puku před branku totiž vsítil vítězný gól Jiří Kulich. Za jeho povedené celozápasové představení byl navíc odměněn oceněním pro nejlepšího hráče utkání v českém dresu!

Národní tým do dvaceti let i s Tomášem Galvasem v sestavě rozehraje své play-off čtvrtfinálem proti Kanadě. Zápas o bytí a nebytí startuje v Göteborgu v úterních 14:30.


FOTO: IIHF


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení