Akademie Bílí Tygři Liberec

Jaromír Pérez o prohrách juniorky: Do předkola se musíme vzchopit!

Date of publication Author Natálie Kopecká

Liberec - Nadstavbová část DHL extraligy juniorů je již po sobotním 28. kole minulostí a soupeři pro předkolo play-off jsou známi. Liberečtí junioři se po sobotním duelu usadili na konečném sedmém místě, a to i kvůli dvěma nevydařeným kolům, v nichž pokaždé podlehli soupeři 0:3. „Ani nevíme, v čem přesně byl problém,“ hlásí po dvou prohrách Jaromír Pérez.

Svou skupinu v základní části tygří juniorka suverénně ovládla, v nadstavbě o pořadí v play-off však na výkony z úvodu sezony nenavázala. Čtveřice týmů, jež měla postup do čtvrtfinále jistý, se Tygrům bodově vzdálila, a tak bylo jasné, že se šelmy předkolu nevyhnou.

Poslední dva domácí duely navíc juniorům vůbec nevyšly. Po páteční prohře 0:3 s Třincem skončil stejným výsledkem také sobotní střet s tabulkově slabším soupeřem z Vítkovic. „Ani nevíme, kde přesně byl problém. Možná v koncovce, možná jsme nebyli dostatečně připravení, nebo jsme nechtěli vyhrát tak moc jako soupeř,“ komentoval sklesle prohru útočník Jaromír Pérez.

Gólových šancí měli Tygři celou řadu. Počet střel na bránu obou týmů byl dokonce shodný - 34:34. Za vítkovického gólmana však žádná z nich nepropadla, a ten si tak z Liberce odvezl čisté konto. Naopak na straně Liberečanů došlo po dvou třetinách i na střídání brankářů. „Chtěli jsme tím nabudit tým, dodat si nějaký impulz. Ani to nám ale bohužel nepomohlo,“ argumentuje rozhodnutí o výměně Hambálka za Macourka po dvou třetinách Pérez.

Nyní už Liberečtí znají svého soupeře pro předkolo. Konečné sedmé místo v tabulce o pořadí v play-off určilo, že se střetnou s Plzní, tedy druhým nejlepším týmem nižší nadstavby. První duel předkola sehrají šelmy již příští čtvrtek na domácím ledě, přičemž Jaromír Pérez hlásá směrem k předkolu jasnou vizi: „Do příštího týdne se musíme vzchopit a hrát jiný hokej!

Foto: Jan Běhounek


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení