Akademie Bílí Tygři Liberec

Plzeň ukázala, že umí hrát tvrdě. Příště přitvrdíme my, burcuje Vojtěch Hois

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Ve druhém předkole s Plzní se z výhry radovali liberečtí junioři, kteří triumfem 3:1 srovnali sérii na 1:1. K první brance šelem se nachomýtl Vojtěch Hois, jemuž byla původně pro domnělý kontakt připsána. „Ani nevím, že bych střelu tečoval, bylo to podle mě chybně zapsané. Je ale jedno, kdo gól dal. Hlavní je, že padl a poslal nás do vedení,“ objasňoval Hois, jenž poté potvrdil výhru trefou do prázdné brány.

Jak druhé předkolo s indiány hodnotíš?
Bylo to parádně odehrané od celého týmu. Od začátku až do konce jsme plnili věci, o kterých jsme si řekli, a to se podepsalo na výsledku. Proto jsme také vyhráli. Chtěli jsme jim vrátit prohru z prvního utkání a myslím si, že se nám to povedlo.

Na zlepšení kterého aspektu hry apelovali trenéři po úvodním setkání série nejvíce?
Určitě abychom zlepšili koncovku. Nechali jsme si to v prvním zápase utéct, protože jsme mohli dát daleko víc gólů. Teď jsme nedělali zbytečné chyby dozadu a plnili lépe náš plán.

Původně jsi byl označen jako autor vaší první branky. Změnil jsi směr nahození Radima Handla?
Ani nevím, že bych střelu tečoval, bylo to podle mě chybně zapsané. Je ale jedno, kdo gól dal. Hlavní je, že padl a poslal nás do vedení.

Valdemar Jiruš o zklidnění herního projevu
Máme mladý tým a někteří kluci zažívají tyto zápasy poprvé. Jsou plní testosteronu a emoce u nich hrají velkou roli, takže bylo naším úkolem je ukočírovat a trochu zklidnit. To se nám povedlo a byli jsme disciplinovanější.

Oproti úvodnímu střetnutí jste dokázali své vedení udržet. Jak důležité to je do budoucích konfrontací?
Je to hodně cenné. Myslím si, že jsme si tím udělali náskok do dalších zápasů, kdy jsme jim ukázali, že to s námi nebudou mít tak jednoduché. I oni nám ale ukázali, že to nebude snadné, když v prvním utkání dotáhli dvougólovou ztrátu a dokázali vyhrát. Podle mě teď budeme mít navrch, když pojedeme k nim. Věřím, že to bude vypadat dobře.

Pod vaši výhru se výrazně podepsal Vojtěch Hambálek v brance. Souhlasíš?
Vojta Hambálek byl neskutečný. Chytil všechno a nebýt jeho, tak zápas rozhodně nedopadne takhle. Klobouk dolů před Vojtou.

Plzeň se ke konci duelu prezentovala velmi tvrdou hrou, ty sám jsi schytal jeden tvrdý hit...
Myslím si, že do play-off tvrdá hra patří. Upřímně jsem hráče, který mě hitoval, vůbec neviděl. Byla trochu náhoda, že jsme se srazili. K hokeji to ale prostě patří a příště přitvrdíme zase my.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení