Akademie Bílí Tygři Liberec

Radek Janata: Čtvrtý zápas bude náročný, Plzeň nemá co ztratit

Date of publication Author Jan Kordík, Ondřej Belák

Plzeň/Liberec - Liberečtí uzmuli na plzeňském ledě důležité druhé vítězství v sérii a aktuálně tak třímají postupový mečbol. Za Tygry se prosadil dvakrát Radek Janata, který se významnou měrou podepsal na triumfu 2:1. „Příští zápas to bude o to náročnější, protože do toho půjdou s tím, že nemají co ztratit. My se musíme nahecovat a potvrdit to,“ burcuje před čtvrtým duelem.

I třetí setkání s Plzní bylo velmi vyrovnané, přece jen jste ale měli o něco navrch vy. Souhlasíš?
Snažili jsme se dohrávat souboje, hrát na puku a nezbavovat se kotoučů. Měli tam pasáže, ve kterých nás trochu tlačili, ale my jsme to zase překonali výborným týmovým výkonem a došli si pro vítězství.

Na vyrovnávací gól indiánů z trestného střílení jste ihned zareagovali brankou. Jak důležitá byla taková odezva?
Nepoložili jsme se z toho, což je hlavní. Ukázali jsme týmovou sílu. Jenča (Mikuláš Jenčovský, pozn. red.) mi to dokázal dát krásně před bránu a to už bylo jednoduché uklidit. Pak už jsme to udrželi do konce utkání.

Mikuláš Jenčovský ti ostatně nahrával i na první trefu. Očividně vám spolupráce i spolu s Jaromírem Pérezem v lajně sedí, viď?
Rozhodně ano. Trenér nás teď takhle složil na play-off a já si zatím nemůžu vůbec stěžovat. Kluci mi to přihrávají a je super hrát s Járou, který odehrál půlku sezóny v A-týmu. Jenča je jakožto ročník 2003 zkušený a umí to hezky připravit do brány.

Jaromír Pérez měl podíl na tvém druhém gólu, kdy akci založil přikopnutím...
Je to klasický Španěl, dobře si to podržel. (úsměv) Je to pro něj pěkná asistence.

Ve vyřazovací části se vám co se týmové souhry týče velmi daří. Vnímáš ve vašem projevu na ledě úspěšný přechod do play-off?
Určitě ano, play-off je jiná soutěž. Tím, jak se vrátili někteří hráči a pomohli nám, tak se naše hra zkvalitnila a je mnohem rychlejší. Všichni do toho musí jít naplno a nevypustit ani metr.

Jak hodnotíš výkony Vojtěcha Hambálka, který se uvádí skvělými zákroky?
Minule sice přišel o nulu a byla to škoda, ale i teď zase odchytal famózní utkání. Podržel nás a nemůžeme mu nic vytknout. Můžeme mu jen pogratulovat a doufáme, že mu to půjde i dál.

Říká se, že poslední krok k ukončení série je vždy ten nejtěžší. S čím jít do čtvrtého utkání předkola?
Teď si to samozřejmě chvíli užijeme, ale musíme se znovu nastavit. Plzeň hraje těžký silový hokej a nikdy to s nimi není lehké. Příští zápas to bude o to náročnější, protože do toho půjdou s tím, že nemají co ztratit. My se musíme nahecovat a potvrdit to.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení