Akademie Bílí Tygři Liberec

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Mládežnické reprezentace měly v uplynulých dnech nabité programy. Bylo u toho i mnoho mládežníků Bílých Tygrů, kteří zanechali stopu ve všech kategoriích.

Královská mládežnická reprezentace do 20 let odehrála turnaj na Slovensku. Na úvod změřila síly s domácím výběrem, v české brance se představil liberecký Vojtěch Hambálek. Ten sice dvakrát inkasoval hned na začátku, pak už ale zavřel klec a Česko po obratu vyhrálo jasně 7:2. Při následném vítězství 5:1 nad Švýcarskem bodovali i Tygři v útoku. Jaromír Pérez s Radkem Janatou si připsali po asistenci.

V souboji s Finskem se mezi tyčemi znovu ukázal Hambálek, tentokrát však svůj tým k bodům nedovedl. Češi sice ve třetím dějství dvěma góly srovnali na 3:3, Seveřané si nicméně schovali dvojitý úder do závěrečné pětiminutovky a uspěli poměrem 5:3. V závěrečném vystoupení na turnaji Česko podlehlo Švédsku těsně 1:2.


Jaromír Pérez v šanci v duelu se Švýcarskem (foto: Hockey Slovakia)

Národní tým U18 čekala po nedávném dvojzápasu s Lotyšskem dvojice střetnutí proti Slovákům. V nominaci nechyběla ani dvojice libereckých obránců – Adam Král a Tomáš Galvas.

První zápas se nesl ve znamení čekání na gól. Bezbrankové skóre prolomili Češi až ve 44. minutě i díky asistenci Krále. Utkání skončilo vítězstvím 3:0. Odveta byla ještě napínavější, základní hrací doba totiž tentokrát k určení vítěze nestačila. I díky další asistenci Adama Krále se za stavu 3:3 šlo do prodloužení, kde Česko rozhodlo o své výhře.


Adam Král v dresu s lvem na prsou (foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej)

Fantastický turnaj za sebou mají reprezentanti do 17 let, kteří vyrazili do švédského města Tranas. Na úvod zdolali v parádním zápasu Finsko 6:3, pod výsledek se hned třemi asistencemi podepsal liberecký bek Jakub Seidl. Dvakrát se trefil bývalý Tygr – aktuálně působící ve švédském Malmö – Adrien Bartovič.

Šest branek čeští mladíci nastříleli také domácím Švédům, se kterými přitom ještě po 40 minutách prohrávali 1:2! Třetí část ovšem opanovali 5:0. Jednou znovu skóroval Bartovič, další gólovou přihrávku zaznamenal Seidl.

Národní tým poté úspěšně otočil také duel se Švýcary, které zdolal těsně 3:2. Důležitým gólem k výhře přispěl tygří útočník David Rozsíval, který v prvních dvou střelecky bohatších utkáních paradoxně nebodoval. Dokonalou jízdu turnajem Česko zakončilo další šestkou, tentokrát v derby se Slováky, od kterých navíc ani jednou neinkasovalo. Bartovič si připsal trefu, Seidl asistenci.


Jakub Seidl v akci (foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej)

Reprezentační šestnáctka absolvovala domácí turnaj, který otevřela vítězstvím 5:2 se Slováky. Pozici jednoho z lídrů ofenzivy potvrdil Tygr Šimon Bělohorský (1+1). Ačkoliv následně Češi podlehli Švédsku 3:4 po prodloužení, znovu se dalo na utkání najít mnoho pozitiv. Za zmínku stojí zejména neuvěřitelná cesta za vyrovnáním. Česko šest minut před koncem prohrávalo 1:3 a šlo do oslabení. V něm se ale paradoxně hned dvakrát prosadilo! Dva góly vstřelil Bělohorský a byl vyhlášen hráčem zápasu.

Vůbec nejlepší výkon si naši mladíci nechali na konec turnaje, kdy sestřelili Finsko výsledkem 8:3. Šimon Bělohorský tentokrát měl dokonce čtyři body (2+2)! Mezi nejvytěžovanější české hráče na turnaji patřil také liberecký obránce Jakub Vaněček.


Střelec Šimon Bělohorský (foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej)

Český výběr z projektu VTM U15 se představil na turnaji v Salzburgu, tým i se čtyřmi Tygry vedl ze střídačky liberecký Vojtěch Fiala. Na začátek Češi vytěžili z herní dominance výhru 5:3 nad Slovenskem, k čemuž gólovou střelou přispěl i obránce Matyáš Tureček, u jehož trefy asistovali jeho klubový spoluhráči Matěj Kučera a Šimon Šejc.

Poté si mladí čeští hráči bez potíží poradili s výběrem Bavorka, u výhry 10:1 si asistenci připsali Šejc a Tureček. Domácí Salzburg posléze Češi rozstříleli dokonce 11:0. Z libereckých hráčů tentokrát nastoupil jen Matěj Kučera, který k výsledku přispěl dvěma zásahy. Jediné klopýtnutí přišlo až ve finálové odvetě se Slováky, kterým naši hráči podlehli 3:4. Stanislav Sanejstr jednou skóroval, po asistenci měli Tureček, Kučera a Šejc.


Stříbrný tým (foto: Český hokej)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení