Akademie Bílí Tygři Liberec

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Den po úspěšné generálce se Slováky odkryl hlavní trenér osmnáctky David Čermák finální složení mančaftu, který se zakrátko představí na letošním světovém šampionátu. V nominaci figurují i jména dvou libereckých beků – Adama Krále a Tomáše Galvase.

Vrchol reprezentační sezóny U18 se blíží! Program šampionátu, který hostí finská města Espoo a Vantaa, začíná pro osmnáctku ve čtvrtek 25. dubna kláním proti Švýcarsku. V rámci skupinové fázi změří síly ještě s Kanadou, Švédskem a Kazachstánem.

Ve finální nominaci na turnaj jsou i liberečtí obránci Adam Král s Tomášem Galvasem, přičemž oba jmenovaní byli už stabilní součástí reprezentačního týmu i v přípravném období. Osu výběru trenéra Čermáka tvoří hráči, kteří byli součástí stříbrného českého týmu na posledním Hlinka Gretzky Cupu, což jsou právě i Galvas s Králem.

„Nominaci jsme skládali zejména skrze výkonnost v přípravných kempech. Někteří kluci s námi objeli turnaje v sezoně, někteří zase odešli do Kanady, ale ty jsme sledovali pozorně přes video. Samozřejmě, že také hrálo roli, jak kluci zapadli do systému, jak se jim dařilo a jak se jim podařilo načasovat formu,“ popisuje hlavní kouč.

Nominace českého týmu

Brankáři: Jakub Milota (Cape Breton, QMJHL), Matyáš Mařík (České Budějovice), Břetislav Vystrčil (Mora, Švédsko).

Obránci: Jan Skok (Plzeň), Adam Král, Tomáš Galvas (oba Liberec), Martin Švec (Pardubice), Radim Mrtka (Třinec), Aleš Zielinski (Moncton, QMJHL), Jakub Fibigr (Mississauga, OHL), Adam Martin Hlinský (HV71 Jönköping, Švédsko).

Útočníci: Adam Benák (Plzeň), Jakub Heš, Martin Vaculík (oba Zlín), Danny Chludil (Brno), Šimon Pohludka, Tomáš Poletín (oba Pelicans Lahti, Finsko), Oskar Lisler (Linköping, Švédsko), Adam Jecho (Edmonton, WHL), Petr Sikora (Třinec), Ondřej Kos (Ilves Tampere, Finsko), Marek Daníček (Sparta Praha), Maxmilian Curran (Tri-City, WHL), Adam Titlbach (Vancouver, WHL), Matěj Kubiesa (Prince Albert, WHL), Samuel Drančák (Red Deer, WHL).


foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení