Akademie Bílí Tygři Liberec

Matěj Kopecký: Hráči na kempu udělali progres. Snažili jsme se, aby je to bavilo

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Jedním z hlavních trenérů byl na tygřím kempu i mladý Matěj Kopecký, který působí v roli kouče juniorky v nedalekém Turnově. "Rád jsem viděl, jak tygří organizace pracuje, funguje a jak jsou nastavené vnitřní procesy," říká vděčně.

Co říkáš na to, jak celý kemp proběhl?
Myslím, že vše fungovalo velmi dobře. Snažili jsme se hráčům připravit hodně pestrý program, aby měli široké spektrum aktivit a především, aby je to bavilo.

Vnímal jsi, že hráči v průběhu kempu dělali pokroky?
Určitě ano. Tím, že jsme tréninky vždycky připravovali na nějaké konkrétní téma, jsme v průběhu týdne viděli, že dělají progres. Řekl bych, že to všechno vyvrcholilo na pátečních all-star skills, kde hráči ukázali výborné dovednosti a bylo moc hezké se na to dívat.

Program byl hodně nabitý, zároveň ale panovalo horké počasí a podmínky byly někdy náročné. Jak jste s dětmi v tomhle ohledu pracovali?
Vnímali jsme, jak na tom hráči jsou, a pružně jsme program v průběhu celého týdne přizpůsobovali. Měli jsme nějaký rámcový plán, ovšem když jsme v průběhu kempu viděli, že hráči byli třeba víc unavení, zvolili jsme například jednodušší formu cvičení. Snažili jsme se správně reagovat.

Jak ses vlastně dostal k pozici trenéra na kempu Bílých Tygrů?
Oslovil mě manažer developmentu tygří akademie Libor Daněk, který mi volal a tuhle možnost mi nabídl. K Bílým Tygrům jsem na nějaké tréninky jezdil už v průběhu sezóny, takže se s trenéry už známe.

Cítíš, že ses za ten týden posunul i ty jako trenér?
Rozhodně ano, bylo to pro mě hodně obohacující. Rád jsem viděl, jak tygří organizace pracuje, funguje a jak jsou nastavené vnitřní procesy. I ta možnost bavit se se zkušenějšími trenéry a rozebírat, co a jak děláme, pro mě byla jednoznačně přínosná.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení