Akademie Bílí Tygři Liberec

Juniorka těsně podlehla Curychu

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Juniorka ve čtvrtek vstoupila do turnaje EVZ Prospects Challenge v Zugu, kde na úvod těsně prohrála se švýcarským Curychem. Bílí Tygři mohli žehrat hlavně na nízkou efektivitu v zakončení – z více než 40 střel totiž vyprodukovali jen dva góly.

ZSC Lions - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 21. Zehnder (Rüedi), 34. Olsson (Jakob, Wegmüller), 53. Rüedi (Zehnder) - 44. Rozsíval (Průšek), 60. Rozsíval (Pérez, Průšek).
Střely na branku: 36:41.
ZSC Lions: Metzger (Brodecky) - Henderson, Wegmüller, Schmucki, Schaub, Ulrich. Segafredo, Peter, Zehnder, Niedermann, Jakob, Schläfli, Rüedi, Hamr, Olsson, Marhaler, Quinn, Berner, Ponzetto, Hadorn, Schmidt.
Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Macourek) - J. Ehrenberger, Seidl, Průšek, Pilíšek, Macháček, Jarabko, Jan Vaněček - Pérez, Křížek, Handl - Rozsíval, Hois, Stahoň - Jansa, Prokůpek, Vološín - Saxa, Šťástka, Grebeníček.

První třetina nabídla několik šancí na obou stranách, gól však i s přispěním obou výborných brankářů nikoliv. Liberečtí v ní přečkali své první a zároveň i poslední oslabení v celém utkání. To druhá část začala zostra, hned po patnácti sekundách totiž Rüedi vyhrál buly v útočném pásmu přímo na hůl Lenna Zehndera, který vymetl horní roh - 1:0.

Bílí Tygři posléze svého soupeře tlačili, gól jim ale nebyl souzený. Při drtivém přesilovkovém tlaku se brankář Metzger včas přemístil proti ráně Rozsívala, stejný hráč pak navíc ještě neproměnil samostatný únik. A tak se skóre měnilo znovu na druhé straně. Jakob od zadního mantinelu nahodil puk před Hambálka, načež uspěl z dorážky Daniel Olsson - 2:0.

Naši hokejisté se dočkali první střelecké radosti ve 44. minutě. Průšek vyplaval úplně sám mezi kruhy, i na jeho pokus si ještě skvělý Metzger sáhl, jenže David Rozsíval kotouč následně přece jenom dotlačil do brány - 2:1. Když už to vypadalo, že se svěřenci Valdemara Jiruše nadechují k vyrovnání, přišla studená sprcha. Po rychlém brejku doklepl puk za Hambálka Andrin Rüedi, Curych měl tedy znovu bezpečnější náskok - 3:1.

Liberečtí to už více než dvě minuty před koncem třetího dějství zkoušeli v šesti. Vytrvalý tlak přinesl ovoce 46 sekund před koncem řádné hrací doby, když se Pérezův pokus od modré čáry ještě otřel o dvougólového Davida Rozsívala - 3:2. Na více už ale nebyl čas, Bílí Tygři tedy do turnaje vstoupili těsnou prohrou.

Hlavní trenér Valdemar Jiruš hodnotí zápas: "O vítězi utkání se rozhodlo ve druhé třetině, kdy jsme podcenili vhazování v obranném pásmu a soupeř se ujal vedení. U druhé branky Curychu jsme zas byli nedůrazní v našem předbrankovém prostoru. Povedlo se nám vrátit do zápasu, jenže naše koncovka byla neefektivní. Máme podobný problém, jako v minulé sezóně – a to v podobě proměňování šancí, které si vytváříme."

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Saxa: Vždy se snažíme hrát tvrdě. Góly? Je to důsledek týmové práce

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení