Akademie Bílí Tygři Liberec

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Trenéři české reprezentace do 17 let oznámili nominaci svého týmu na vrcholný turnaj celé sezony – World Hockey Challenge, které letos hostí kanadská Sarnia. Bílí Tygři na akci budou mít mimořádně bohaté zastoupení – do Kanady zamíří pětice našich hráčů společně s asistentem reprezentačního kouče Milanem Plodkem.

Soupiska čítá tři brankáře, sedm obránců a třináct útočníků. Zajímavostí je, že pět zástupců v hráčském kádru řadí náš klub po boku Karlových Varů na nejvíce zastoupenou organizaci v nominaci. Bílí Tygři společně s Energií dávají dohromady bezmála polovinu kádru.

Osu týmu tvoří hráči, kteří v šestnáctce získali stříbro na Olympijských hrách mládeže. Je to i případ tří Tygrů – útočníka Šimona Bělohorského a obránců Jakuba Vaněčka a Lukáše Kachlíře, který je jedním z dvou hokejistů mladšího ročníku v nominaci. Doplní je ještě dva kluboví spoluhráči, kteří zmiňovanou akci v Jižní Koreji neabsolvovali: brankář Sebastian Charvát a forvard Dominik Krajdl.

Výběr trenérů Františka Ptáčka, Richarda Žemličky a Milana Plodka se sejde v neděli 27. října na stadionu pražské Hvězdy. Hned druhý den ráno absolvuje přelet do Kanady, konkrétně do Sarnie, kde se letošní World Hockey Challenge uskuteční.

Po třech dnech tréninku nastoupí Češi v sobotu 2. listopadu o půlnoci SEČ ke generálce proti Finsku, ostrý turnaj zahájí 3. listopadu proti týmu Kanada White a o den později, rovněž ve 22 hodin českého času, vyjedou k utkání se Švédskem. Druhou skupinu tvoří Kanada Red, Spojené státy a Finsko.

Do vyřazovací fáze postoupí všechny celky. Vítězové skupin zamíří přímo do semifinále, týmy z druhých a třetích příček se potkají křížem ve čtvrtfinále. Bitva o zlato je na programu v neděli 10. listopadu od 1:30 českého času.

Česká sedmnáctka se svými výkony pokusí navázat na loňskou partu, která ukázala v Kanadě výtečnou tvář, ale necelá sekunda ji oddělila od postupu do finále a poté skončila bez medaile. Naposledy získali Češi cenné kovy v letech 2017 a 2019, kdy shodně obsadili třetí místo; dříve vybojovali jedno stříbro a další dva bronzy.

Na první zlato z neoficiálního mistrovství světa své kategorie, které je tradičně obletováno skauty z NHL, zatím čekají.

Nominace české sedmnáctky

Brankáři: Sebastian Charvát (Liberec), Martin Psohlavec (Karlovy Vary), Jan Láryš (Vítkovice).

Obránci: Lukáš Kachlíř, Jakub Vaněček (oba Liberec), Ondřej Ruml (Pardubice), Pavel Kůrka (Karlovy Vary), Dominick Radim Byrtus (Třinec), Ben Stefan Reisnecker (Sparta Praha), Jiří Kamas (Škoda Plzeň).

Útočníci: Šimon Bělohorský, Dominik Krajdl (oba Liberec), Tobiáš Sekanina (Pardubice), David Sedláček, Lukáš Slavík, Petr Tomek (Karlovy Vary), Jan Kerbler (Kometa Brno), Dominik Řípa (Třinec), Jiří Maxa (Škoda Plzeň), Jan Trefný (Litvínov), Šimon Katolický (Tappara Tampere, Finsko), Nicolas Mařík (SaiPa Lappeenranta, Finsko), David Huk (Linköping, Švédsko).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení