Akademie Bílí Tygři Liberec

Hráči 8. a 9. třídy karatisty

Date of publication Author Jan Rachota

Hokejisté a karate? Zdá se Vám to jako nesmysl? Také jsem se podivoval, nicméně trenér 8. a 9. třídy Jan Šťastný mě brzy vyvedl z omylu. "Karate je jedním z nejlepších sportů na držení těla a jelikož hokejisté jsou povětšinu sezóny sehnutí, je právě karate ideálním prvkem kompenzace této zátěže. Hráči si dokonale zpěvní tělo, ale zároveň získávají i obratnost, rychlost a výbušnost, což jsou prvky, které využijí i v hokeji.

V letošní sezóně bylo karate novinkou přípravy 8. a 9. třídy, počítá se s ním i do budoucna? "Rozhodně s ním počítáme, dokonce by se mělo rozšířit i na další ročníky, "dočkat" by se měl také dorost a junioři."

Hráči se zapojili do tréninku s ostatními karatisty, ale trénink se hokejistům drobně přizpůsobil. "Trenérka karate brzy objevila u kluků slabiny, naleznou se svaly, které jsou u hokejistů prakticky "mrtvé". A právě na ty jsme s v přípravě zaměřili."

Nejen tento efekt však karate přineslo. "Samozřejmě jde o zpestření přípravy, už tím, že to bylo něco nového, to kluky bavilo," uzavírá Šťastný.

Fotografie z karate naleznete po kliknutí na tento odkaz.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení