Akademie Bílí Tygři Liberec

Příliš vyloučených. V plném počtu jsme si dokázali vytvořit tlak, mrzelo Jareše

Date of publication Author Tomáš Pavlíček

P l z e ň - Trenér Kalous příliš pozitiv po dvou porážkách na západě Čech počítat nemohl, výkon obránce Richarda Jareše ho však musel minimálně potěšit. Člen druhé obranné řady totiž nejenže bez vážnější chyby plnil defenzivní úkoly, svou pohlednou akcí zakončenou spoluhráčem Klimentou navíc Liberci zajistil zatím jediný gólový úspěch v sérii.

„Hráli jsme o něco lépe. Byli jsme útočnější a ve druhé třetině se nám soupeře několikrát podařilo uzamknout. Výsledek je ale bohužel skoro stejný jako v pátek,“ pravil smutně držitel ceny pro nejlepšího Tygra utkání.

Liberečtí druhé střetnutí v Plzni ztratili především v úvodní třetině, kdy se opět nedokázali zbavit prokletí temných šamanů v pruhovaném a hned třikrát v řadě zamířili na trestnou lavici. Soupeř pak Severočechy sevřel do lisu a před přestávkou si vytvořil rozhodující dvoubrankový náskok.

 
 
Jareš zatím v sérii brání spolehlivě
 
 
„Vyloučených máme stále moc, skoro z každého oslabení pak inkasujeme,“ zlobil se Jareš. „Je to ale pro nás poměrně složité. Těžko se rozlišuje, za jaký zákrok se už bude vylučovat a za jaký ještě ne,“ obhajoval vysokou nedisciplinovanost mužstva i přesto, že sám zatím drží počet trestných minut na nule.

Bílí Tygři se několikrát podívali na trestnou lavici i kvůli tradičním hereckým etudám plzeňského útočníka Vampoly, který nevynechá jedinou příležitost k odpočinku přímo na ledové ploše. „Nechápu to. Každý ví, že když jede do souboje, tak spadne, nebo udělá nějaké gesto, že se jako kácí na led. Přesto všichni vidí faul,“ štvalo Jareše při bránění známého potížisty.

Své představení pak Vampola dokonal v závěru zápasu, když po sporném zákroku Matějovského u hrazení získal další přesilovku a na modré čáře pak při průjezdu kolem potrestaného hokejisty předvedl výstup kandidující na výhru v kategorii extraligových Oscarů. „Neříkám, že jsem tomu trošku nepomohl, ale myslím, že to bylo od Matese zbytečné,“ komentoval zvláštně Petr Vampola počin, za nějž si Matějovský odseděl osobní trest.

Richard Jareš se s plzeňským střelcem setkal už při jeho působení v Liberci a přiznal, že útočník si nesportovní zlozvyk drží po většinu kariéry. „Nebylo to však tak časté jako teď. V Liberci totiž nedostával tolik prostoru na ledě. V Plzni si věří a dovolí si snad cokoliv. Skočí do mantinelu bez kontaktu a tolerují mu to všichni.“

Tato nepříjemnost však rozhodně liberecké hokejisty nepřipravila o vítězství. To si hosté měli zajistit ve druhém dějství, kdy protivníka přehrávali. „Snažili jsme se hrát pořád stejně. Vyvarovali jsme se faulů a dostali jsme Plzeň pod tlak. Jeden vstřelený gól byl ovšem moc málo,“ potvrdil Jareš.

Bílí Tygři tak teď za velmi nepříznivého stavu stěhují sérii domů, kde se pokusí splnit nelehký úkol - dvakrát porazit vítěze základní části. Náročné bitvy očekává i Jareš. „Plzeň určitě jen tak nezaleze. Musíme hrát hlavně tvrdě, ať nás pořádně cítí. Semkneme se jako jeden tým a doma zabereme,“ slibuje liberecký obránce.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení