Akademie Bílí Tygři Liberec

Doufám, že uděláme nějaký výsledek, říká nová tvář Marek Trončinský

Date of publication Author Ondřej Flanderka

L i b e r e c - Liberecká obrana získala po odchodu DeSantise, Malkamäkiho, Haranta a Jareše první novou posilu. Stal se jí jedenadvacetiletý obránce Marek Trončinský, který dosud působil především na Kladně. Na severu Čech podepsal dvouletou smlouvu a bude zde chtít rozšířit svůj počet extraligových startů i bodů, cizí mu ale rozhodně není ani týmový výsledek.

Bílí Tygři sice letos nechystají tak velkou obměnu kádru jako před rokem, i tak se ale zadní řady týmu Jiřího Kalouse trochu promění. Trojice DeSantis, Malkamäki a Harant toho sice v uplynulé sezóně tolik nenahrála, Richard Jareš ale většinu sezóny nastupoval ve druhé či třetí obraně. Šance tedy jistě přijde i pro Marka Trončinského, novou posilu Bílých Tygrů. „Na Kladně mi končila smlouva a Liberec se ozval, že má zájem. Už jsem tam byl docela dlouho a chtěl jsem změnu, takže jsem rád, že jsem tady,“ říká mladý obránce, který do extraligy nahlédl už v sezóně 2005/2006, tedy v sedmnácti letech.

 
 
Souboj těžkých vah: Trončinský vs. Výtisk.
 
 
Během své dosavadní kariéry ale nepůsobil jen na Kladně, zahrál si také první ligu za Boleslav, Beroun nebo Třebíč. I o libereckém kádru má ale Marek přehled. „Určitě ten tým tady znám. Extraligu už chvíli hraju, takže hráče znám. Tým je tady dobrý, takže doufám, že uděláme nějaký výsledek,“ přeje si obránce, který nastupoval i za reprezentační výběry do „16“ a „18“ let.

Před přestupem na sever republiky si promluvil i s lodivodem liberecké střídačky – trenérem Jiřím Kalousem. „Samozřejmě jsme spolu mluvili. Pan Kalous mi volal a něco jsme spolu probrali. I to mi v mém rozhodování, kam po sezóně půjdu, hodně pomohlo. Cítil jsem, že mě tady chtějí, což rozhodlo.“

Hned při prvním tréninku si obránce Tygrů pochvaloval nové prostředí. „Jsem tady z toho nadšený. Je to tu opravdu paráda. Super kabina, pěkné zázemí, realizační tým taky v pohodě, takže doufám, že to tak bude pokračovat,“ říkal s úsměvem. Marka nicméně nyní čeká těžká práce. I když i na Kladně byla konkurence v obranných řadách, které vedl velezkušený František Kaberle, velká, stejně tak i v Liberci ale bude o svou pozici v týmu muset ještě bojovat. „Počítám s tím, že se o místo v sestavě budu muset porvat, určitě jsem sem nepřišel s tím, že budu hrát prvního beka, ale budu chtít hrát určitě co nejlíp,“ dodává Marek Trončinský.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení