Akademie Bílí Tygři Liberec

2. třída: Veleúspěšný víkend pro omlazený tým

Date of publication Author Libor Daněk

Celý minulý týden byla příprava mladých Tygrů ovlivněna jarními prázdninami v Libereckém kraji. I proto se do tréninku se 2. třídou zapojily tři nové tváře, hráči ročníku 2004 Havlíček a Culek a dokonce i hráč ročníku 2005 Dvořák.

Tým bylo třeba doplnit i kvůli víkendovému programu, který byl velice nahuštěný. V sobotu měla 2. třída na programu Krajsou soutěž 2. tříd ve Frýdlantě. Zde se z důvodu rozlosování trenéři rozhodli hráče rozdělit na "silnější a slabší". Obě skupiny se i přesto prezentovaly velmi dobře a předvedly se v tom nejlepším světle.

Modří: Krátký Č., Hladík, Dědek, Regenbrecht, Bergman, Schejbal, Košek, Hanzlík, Kunze.

Bílí: Petrement, Dvořák, Havlíček, Culek, Mizera, Dědík, Vodička, Duschka, Krátký O.

Modří - HC Varnsdorf 9:3

Branky: Dědek 3, Hladík 2, Košek 2, Schejbal, Kunze
Krátký Č. - 19 zásahů

Modří - HC Predators Česká Lípa 7:3

Branky: Schejbal 3, Kunze 2, Hladík, Dědek
Krátký Č. 8 zásahů

Bílí - HC Lomnice 3:5

Branky: Mizera, Dvořák, Vodička
Petrement - 31 zásahů

Bílí - HC Frýdlant 2:2

Branky: Vodička, Dvořák
Petrement - 37 zásahů
Čaban (Frýdlant) - 7 zásahů


V neděli měli Tygři namířeno do Bíliny, kde se konal velmi kvalitně obsazený turnaj. Liberecký omlazený tým odjel ve složení: Petrement, Krátký Č., Dědek, Havlíček, Regenbrecht, Hladík, Duschka, Dvořák, Košek, Bergman, Hanzlík, Krátký O., Schejbal.
Ve skupině se Tygři postupně střetli se Slavií, Poděbrady a Lounami.

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 3:2 (0:1;2:1;1:0)

Branky: Regenbrecht 2, Schejbal
Petrement 8 zásahů, 1 OB
Krátký Č. 6 zásahů, 1 OB
Hodnocení trenéra: Do utkání jsme vstoupili velmi nešťastně, když jsme již ve 2. minutě prohrávali 0:1 díky vlastní brance. Nicméně velmi nenápadným výkonem a poctivou prací se naši Tygříci dopracovali ke konečné výhře 3:2, když vítězný gól vsítil ve 33. minutě Regenbrecht.

Bílí Tygři Liberec - HC Poděbrady 8:4 (4:0;1:2;3:2)

Branky: Schejbal 2, Dědek 2, Regenbrecht, Hladík, Košek, Bergman
Petrement 4 zásahy, 0 OB
Krátký Č., 4 zásahy, 4 OB
Hodnocení trenéra: Souboj se zarputilým soupeřem přinesl pěknou přestřelku, kterou od samého začátku měli naši borci pod kontrolou a dokráčeli tak k povinnému vítězství.

Bílí Tygři Liberec - HC Louny 4:3 po s.n. (0:0;1:2;2:1)

Branky: Schejbal 2, Regenbrecht, rozhodující nájezd Košek
Petrement 7 zásahů, 1 OB
Krátký Č. 2 zásahy, 2 OB
Hodnocení trenéra: Souboj o finále, nikoliv semifinále, tak šlo nazvat utkání s Lounami. Opět se ukázala Tygří zarputilost a chuť vyhrávat. Nezabránili jim v tom ani poněkud zvláštní výroky sudího. Tygříci museli znovu dohánět náskok soupeře, který dokonce otočili a dostali se do vedení 3:2, bohužel 25 seknud před koncem utkání Louny vyrovnaly a utkání šlo do nájezdů. V této disciplíně jsme se opřeli o našeho malého čarodějě Petrementa v brance, ale i velkého hračičku Schejbala. V první sérii jel jako první Schejbal a s přehledem překonal brankaře, bohužel k naší smůle Louny vyrovnaly. Ve 2. sérii prostřelil soupeře Košek a opět jsme vedli. Když Petrement nájezd kryl, stačilo nám aby Hladík proměnil. Jakub zvolil dobrou variantu, bohužel střelou minul a tak dal soupeři šanci na vyrovnání, ale ke smůle soupeře chytal Petrement ve formě a nájezd s přehledem vykryl. Vyhráli jsme a postoupili jsme do finále!

Finále:

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929 6:1 (2:0;2:1;2:0)

Branky: Schejbal 2, Košek 2, Hladík, Regenbrecht
Petrement 17 zásahů, 1 OB
Hodnocení trenéra: Ve finále na nás čekal těžký oříšek, suverén turnaje z Plzně. Náš finálový soupeř postupně rozdrtil Bílinu, Klatovy i Spartu a byl připravený přejet i liberecké Tygříky. Patrně nějvětší překvapení turnaje se událo právě ve finále. Tygříci rozhodně nepůsobili dojmem malých koťátek. Na ledě bylo najednou 13 šelem, které ukázaly obrovské srdce a díky nedisciplinovanosti soupeře šly do vedení, když proměnily nabídnuté šance z přesilovek. Šanci uspět jsme měli hlavně díky skvěle chytajícímu Petrementovi, který v brankovišti doslova čaroval. Předvedli jsme nejlepší výkon dne a dokráčeli až na vrchol. Nádherné utkání, ve kterém každý Tygr přispěl ke společnému výsledku, jedině tak lze popsat skalp plzeňských Indiánů.

Všem našim Tygříkům patří obrovská pochvala nejen za předvedenou hru, ale i za výbornou reprezentaci klubu. Další pochvalu si určitě zaslouží naši rodiče, kteří vytvářeli v Bílině nejbouřlivější atmosféru a byli naprosto úžasní.








Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Tygři U14 za sebou mají špičkový turnaj ve Švédsku! V těžké konkurenci byli čtvrtí

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení