Akademie Bílí Tygři Liberec

Pětice Tygrů a trenéři Šťastný s Vozákem mistry světa!

Date of publication Author Jan Rachota

Je to paradox - zatímco ledové plochy většiny českých stadionů jsou již rozpuštěny, nejlepší hokejisté se připravují nebo hrají MS. To se týkalo i kategorie ročníku 1997, která soutěžila 20. - 24. dubna v Praze. Českému výběru pod vedením libereckých trenérů Šťastného s Vozákem se dařilo na výbornou, v konkurenci týmů z celého světa nenašel přemožitele. K prvenství pomohla i pětice Tygrů - brankář Stezka, obránce Klinger a útočníci Lakatoš, Zacha a Šír.

Český výběr postupně na turnaji porazil East Coast Selects (CAN) 5:4 po sn., Pro Hockey Canada-West (CAN) 6:1, Calgary Nationals (CAN) 7:2, AK Barks Kazaň (RUS) 5:3, Avandgard Omsk (RUS) 1:0. Ve čtvrtfinále výber zvítězil East Coast Selects 5:2, v semifinále AK Barks Kazaň 5:3 a finále Finland Selects 7:2.

Turnaj se hrál způsobem 2 x 20 min.

Tygři měli zastoupení i v All-Star Game, tým vedl jako trenér Jan Šťastný a v útoku řádil Pavel Zacha.


Výběry pod názvem Czech Selects jsou organizovány pod patronací hlavního organizátora turnaje WSI a majitele společnosti Challenger Hockey, pana Vojtíška. Jsou využívány prakticky pouze pro turnaje WSI, které se blíží svojí náplní a kvalitou neoficiálnímu mistrovství světa jednotlivých ročníků před tím, než vstoupí do U-16 a dalších kategorií již řízených ČSLH a dalšími národními svazy. Hráči v těchto výběrech představují neoficiální národní výběry jednotlivých ročníků. Vybírají je jednotlivé ustavené realizační týmy na základě tryoutů a dalších výběrových procedur.
V příštím týdnu odlétá na své mistrovství ročník 1998. Turnaj se koná v lotyšské Rize a zúčastní se ho tři vyslanci libereckého mládežnického hokeje. Přes několik výběrových kol prošli brankář Matěj Žajdlík, obránce Filip Čechura a útočník Marek Zachar. Úspěšnou dvojici trenérů z Prahy (Šťastný - Vozák) doplní pro turnaj v Rize Aleš Vladyka a trenér gólmanů Láska.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení