Akademie Bílí Tygři Liberec

Zkušený kondiční trenér Lukáš Stránský připravuje dorostence

Date of publication Author Tomáš Dolejš

L i b e r e c - Ani mládežnické kategorie na nic nečkají a již pilně trénují na další sezónu. Od 27. dubna se scházejí v libereckém Sportparku a zabývají se suchou přípravou. Trenér Jan Šťastný navíc občas pozve i kondičního trenéra Lukáše Stránského, jehož jsme během tréninku vyzpovídali.

Většina lidí o vás pravděpodobně mnoho vědět nebude. Mohl byste tedy říct, čím se zabýváte?
V první řadě jsem kondiční trenér A-týmu HC Slavia Praha. Dále spolupracuji s dalšími sportovci, kteří se u mě připravují. Jsou to třeba Roman Červenka, Vladimír Sobotka a další hráči z NHL, ale také z ruské ligy. Dále trénuji různé fotbalisty ze zahraničí, golfisty, tenisty… Zabývám se mnoha sportovci hlavně po té kondiční stránce.

Jak jste se dostal k tomuto zajímavému zaměstnání?
Určitě na to měly vliv moje sportovní aktivity. Zabývám se kickboxem a thaiboxem, účastnil jsem se různých mistrovství i na světové úrovni. Později u mě začali trénovat sportovci, začínalo to s Romanem Červenkou a poté přibývali další a další. Specializoval jsem svůj trénink, troufám si říct, že málokde v republice se podobný trénink realizuje.

Nyní občas trénujete i liberecké dorostence. Co bylo podnětem k tomu, abyste přijel i na sever Čech?
Pozval mě Jan Šťastný (trenér dorostu, pozn. red.), se kterým se znám z Prahy. Tam spolu pravidelně účinkujeme na hokejové škole Vladimíra Růžičky, kde jsme se seznámili. Poprosil mě, jestli bych nemohl jednou za čas přijet a dát klukům trochu jiný trénink, než na který jsou zvyklí. Je to pro ně zpestření.

V čem je tedy Váš trénink odlišný od „normálních“?
Těžko se to popisuje. Je potřeba to vidět nebo zažít, aby byl poznat rozdíl. Ale jak říkám, cvičení se mnou je jiné, než jsou zvyklí.

Co říkáte na kondici mládežnických kategorií Tygrů a jak dlouho s nimi budete cvičit?
Měl jsem možnost poznat starší a mladší dorost. Kluci jsou určitě skvělá parta, trenéři je mají dobře vycepované. Kondičně na tom nejsou vůbec špatně, ale vždy je co zlepšovat (úsměv). Jak dlouho s nimi budu je věc trenéra a taky mého času. Přes léto je totiž podstatně více práce než přes zimu, ale myslím si, že se tu ještě párkrát objevím.

Díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení