Akademie Bílí Tygři Liberec

Hlavním úkolem dorostu je vychovat hráče pro mužstvo juniorů

Date of publication Author JRš

Dorostenecká extraliga začíná pro Bílé Tygry 3. září na ledě T-Mobile Arény, kde změří síly s pražskou Spartou. O tom, co předcházelo začátku soutěže, jsme si povídali s novými trenéry Petrem Bubnem a Martinem Knapem. Novými trenéry jsou u dorostu, nikoliv však v klubu. Petr Buben v minulosti působil u libereckého áčka a loni vedl mužstvo juniorů. Martin Knap naposledy vedl mužstva 6. a 7. třídy Bílých Tygrů.

Od juniorů jste přešel k mužstvu dorostu. Kdo nyní tvoří realizační tým tohoto mužstva?

Buben: Já a Martin Knap jsme na roveň postavení trenéři. Vedoucím mužstva je Jiří Duda. Na výchově všech brankařů v klubu se podílejí Miroslav Kapoun, Miroslav Dušánek a Jiří Plodek. Na zdraví hráčů, stejně jako u juniorů, dohlížejí MUDr. Jiří Chalupa a MUDr. Tomáš Oprchal.

V čem je práce u dorostu a juniorů odlišná?

Buben: U juniorů je to jasné. To jsou už téměř chlapi a tomu odpovídá i práce a komunikace s nimi. Dorostenci jsou ještě více děti a přístup musí být adekvátní jejich věku.

Kolik hráčů z loňského kádru dorost opustilo?

Buben: Já bych otázku otočil. Kolik hráčů nám zbylo. Z loňského kádru nám zůstalo pět hráčů. Oproti juniorům je v dorostu větší migrace. Hráči přicházejí na dva roky. Nyní jsou v dorostu hráči ročníků 88 a 89.

Knap: V kádru máme i pět talentovaných hráčů ročníku 1990. Ti ale sezónu začnou hostováním v Jablonci nad Nisou, kde budou hrát 1. ligu dorostu.

Jak vypadala příprava na nový soutěžní ročník?

Knap: Příprava začala 20. dubna, probíhala pětkrát v týdnu a tréninková jednotka trvala 2,5 hodiny. Od 30. června měli hráči 3 týdny volno a 22. července jsme se sešli na ledě. I když jsme chodili na led, trénovali jsme třífázově. Dvě fáze na ledě, jedna na suchu, většinou v posilovně. Takto příprava vypadala až do 27. srpna. Teď už jen ladíme na první zápas, který nás čeká 3. září na ledě Sparty. V rámci přípravy jsme odehráli 14 utkání. Šest jsme vyhráli, jednou remizovali a sedmkrát jsme byli poraženi.

Kolik hráčů jste měli v přípravě?

Buben: Do přípravy nastoupilo 38 hráčů. Pro extraligu počítáme s 26 hráči. Samozřejmě, že v průběhu sezóny může dojít ke změnám.

S jakými cíli vstupujete do nového ročníku extraligy?

Buben: Loňská sezóna se nepovedla a museli jsme se zachraňovat. Cílem je hrát bez starostí o extraligovou příslušnost. Strategie našeho klubu je možná odlišná od ostatních. Nám nejde o to se „starými“ hráči hrát o čelo tabulky. Naším cílem je vychovat hráče pro mužstvo juniorů a s ním pak dosahovat úspěchy. Uplynulé sezóny ukazují, že to je správná cesta.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně sportovních úspěchů

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

FOTO: Květnový development program v Home Credit Areně

Fiala o titulu U15: Není to tolik o samotných medailích, jako o tom, s kým je vyhrajete

Představujeme realizační týmy mládeže pro sezónu 2024/25

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení