Akademie Bílí Tygři Liberec

Historie přepsána! Starší dorostenci vybojovali mistrovský titul!

Date of publication Author Redakce

Tým starších dorostenců Bílých Tygrů Liberec se vůbec poprvé v historii klubu může pyšnit titulem mistra České republiky. Celek vedený trenéry Jiřím Vozákem, Valdemarem Jirušem, Janem Šťastným a Filipem Pešánem nejprve opanoval dlouhodobou část Rako Extraligy staršího dorostu a přemožitele nenašel ani v následném play-off.

Ve vyřazovací části odehráli mladí Bílí Tygři celkem deset zápasů a jen jednou zaváhali. Postupně si dorostenci poradili s Havířovem, Karlovými Vary, Českými Budějovicemi a ve finále také s Kometou Brno.
Je to tam!
Současný starší dorost tak navázal nejen na úspěchy této kategorie v posledních dvou sezónách, ale také na své vlastní triumfy, které tento tým získal v kategoriích 8. tříd a v mladším dorostu. Celkově je to pro tuto garnituru hráčů třetí cenný kov v posledních třech sezónách.

O příčinách úspěchu má jasno jeden z trenérů novopečených mistrů republiky Valdemar Jiruš: „Musím přiznat, že podobná parta je k vidění jen jednou za čas. Všem to sedlo výborně, vychází spolu v kabině i mimo led. Je obrovská výhoda, že všichni z nich hokej milují."

Ctibor Jech
Vyjádření GM Ctibora Jecha:
„V první řadě musím našemu staršímu dorostu pogratulovat. Klukům se povedl úspěch, na který tady už velmi dlouho čekáme. Podařilo se jim to, o co tu marně usilovalo několik generací hráčů. Tento triumf navíc podtrhuje fakt, že se nejedná o nějaké náhodné naladění formy, ale je výsledkem dlouhodobé a koncepční práce všech hráčů a trenérů. Tento tým své kvality dokazuje už minimálně tři roky. Mají na svém kontě mistrovský titul v kategorii 8. tříd a medaile v mladším dorostu. Věřím, že někteří z hráčů tohoto úspěšného týmu, a nemusí jich být málo, se v budoucnu stanou také oporami našeho hlavního extraligového celku.
Na mistrovský titul staršího dorostu lze ale nahlédnout také v jiném úhlu pohledu. Přišel totiž v době, kdy se mládežnické týmy Bílých Tygrů Liberec potýkají s propadem finančního zabezpečení ve výši cca 8 milionů korun ročně z tradičních zdrojů heren a kasín. Tyto finance v současnosti přecházejí na město Liberec a bohužel, na rozdíl od našich soupeřů, kteří mají podporu „svého města“ a mohou počítat s přerozdělením těchto finančních prostředku zpět do činnosti mládežnických týmů v klubech, u nás k tomuto vůbec nedošlo. O to více si musíme vážit neskutečné přízně partnerů našeho klubu, především pak společností Syner a Home Credit, kteří podporou mládežnických týmů umožnili udržet jejich sportovní a technické zabezpečení. Svůj dopad to mělo i na rodiče jednotlivých hráčů. Mistrovský titul staršího dorostu je pro nás proto o to cennější. Chtěl bych poděkovat hráčům a jejich rodičům, trenérů a celému realizačnímu týmu i všem partnerům naší Tělovýchovné jednoty. Vážím si tohoto úspěchu.“

Cestu starších dorostenců za mistrovským titulem si zápas po zápase můžete prohlédnout zde.

Mistři ČR v kategorii staršího dorostu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Staň se Tygrem či Tygřicí! Týden hokeje 28. září znovu v Liberci

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Deváťákům se v Pardubicích nedařilo

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení