Akademie Bílí Tygři Liberec

Adam Musil: Z poslední třetiny se musíme ponaučit. Zbytečně jsme si nechali dát dva góly

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři vedli v utkání s Vítkovicemi 3:0, nakonec ale ještě museli bránit těsné vedení, neboť hosté snížili na rozdíl jediné trefy. Liberečtí však nakonec dělbu bodů nepřipustili a mohli slavit plnohodnotnou výhru. „Rozhodující byla pětiminutová přesilovka, v níž jsme podle mě udělali hodně dobrou práci,“ okomentoval zápas střelec vítězné branky, Adam Musil.

Nakonec to bylo celkem drama, jak bys utkání okomentoval?
Pokazili jsme si to sami. Měli jsme tříbrankový náskok a ve třetí třetině jsme si zbytečně nechali dát dva góly. Musíme se z toho ponaučit a být lepší v příštím utkání.

Při vašem prvním gólu se u videa posuzovalo tvé postavení v brankovišti. Byl sis jistý, že bude gól platit, nebo jsi pochyboval?
Já si myslel, že to bylo v souladu s pravidly. I kluci mě ujišťovali, že jsem v brankovišti nebyl. Snažil jsem se při tom natlačit do brány a naštěstí se to ode mě odrazilo k Dávidu Grígerovi, který to tam nějak procedil.

Kdybys měl vybrat nějaký rozhodující moment utkání, byla by to ta pětiminutová přesilovka?
Určitě! Takto dlouhá početní výhoda se musí využívat. Vstřelili jsme v ní hned dvě branky, takže si myslím, že jsme odvedli dobrou práci.

Právě ty jsi vstřelil druhý gól v oné přesilovce. Jak bys tu krásnou akci popsal?
Natlačil jsem se do brankoviště s hokejkou na ledě a Lencik (Radan Lenc) mě tam parádně našel. Bylo to od něj opravdu krásná přihrávka a já jsem rád, že mi to tam spadlo.

Posledních několik duelů Liberce skončilo těsným výsledkem. Jak si ceníte toho, že dokážete vyhrávat takovéto vyrovnané zápasy?
Bude to hodně potřeba v play-off, takže si toho rozhodně ceníme. Na druhou stranu si myslím, že musíme být lepší a příště makat celých šedesát minut. Proti Vítkovicím jsme hráli jen první dvě třetiny, na tomhle musíme zapracovat.

Adam Musil se raduje z gólu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Juniorka zahájila v Brně čtvrtfinále prohrou, rozhodla třetí třetina

Tygří dominance! U15 míří do čtvrtfinále

Měli jsme si to uhrát, mrzí Plodka. Kluci ale mají velký potenciál!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení