Akademie Bílí Tygři Liberec

Sauna by mohla být větší…

Date of publication Author Jiří Beníšek

V den, kdy si mladí hokejisté rozebírali ve škole vysvědčení před nástupem na prázdniny, zavítal do Liberce předseda českého svazu ledního hokeje Vratislav Kulhánek. Přijel si prohlédnout novou Tipsport arénu. Společně s primátorem města ing. Jiřím Kittnerem je halou a zázemím provedl muž z nejpovolanějších, prezident klubu Bílí Tygři Liberec a spolumajitel stavební společnosti SYNER, Petr Syrovátko. Společnost jim dělal také generální manažer klubu Ctibor Jech.

Předseda svazu začal svoji návštěvu a exkurzi pohledem do „staré“ Svijanské arény a nestačil se divit, jak se změnila. Poté mu Petr Syrovátko ukázal na plánu celý sportovně společenský multifunkční komplex a vlastní prohlídka mohla začít.

“Tak tohle je celý komplex“, říká Petr Syrovátko

Vratislav Kulhánek společně s libereckým primátorem to vzali opravdu z gruntu. Začali ve Fan shopu, prohlédli si tělocvičny, bowling a již dokončenou kuželnu. První muž českého hokeje neodolal a kuželkářskou dráhu otestoval.

Snad něco srazím…

Poté již následovala zevrubná prohlídka haly, zázemí, sky boxů i prostor technického zázemí a videorežie. V hledišti došlo i na zkoušku sedadel, v šatně domácích hokejistů zase předseda svazu zevrubně zkoumal zejména saunu.

Sedadla jsou pohodlná

Přítomní novináři TV Prima a ČT Vratislava Kulhánka i primátora ing. Jiřího Kittnera pohotově vyzpovídali.

Zde je několik otázek a odpovědí předsedy svazu Vratislava Kulhánka:

Pane předsedo, co říkáte na halu nyní, když ji vidíte už téměř v plné kráse?

Hala je krásná, domyšlená do všech detailů, moc se mi líbí.

Hala je krásná…

Pro mezinárodní hokeje zde tedy bude odpovídající prostředí…

Myslím, že například Mistrovství světa do dvaceti let bude Liberci neskutečně slušet. V září se koná v Portugalsku kongres IIHF. Jsem si jist, že to, co členové kongresu uvidí o Liberci a jeho aréně, to je musí jednoznačně přesvědčit.

Zrovna dnes se do nových prostor stěhovali liberečtí hokejisté. Co říkáte na jejich prostory?

Zázemí je při tak náročném sportu, jakým je lední hokej, nesmírně důležitá věc. Opět mohu konstatovat, že tomu nic nechybí, myslelo se na všechno. Pravda, ta sauna by mohla být možná o dva metry větší. Ale já jsem velký příznivec sauny, takže to není zcela objektivní. (smích)

Sauna by mohla být o dva metry větší

Myslíte, že nové prostředí bude hokejisty spíše svazovat, nebo se naopak vybičují k ještě lepším výkonům?

Já myslím, že se spíše vybičují. Když je krásná hala, k tomu zcela naplněná diváky, tak to je pro hráče ten největší stimul a hec, jaký může být.

Ještě poslední otázka, při své poslední návštěvě jste hovořil o tom, že není vyloučeno ani klasické MS v ledním hokeji dospělých…

To není. Česko se bude ucházet o pořadatelství v roce 2011, reálnější bude ale v roce 2012, takže uvidíme, jak to dopadne. Také záleží na tom, na kolika místech nám IIHF povolí hrát. Lokalita Liberce má obrovskou výhodu v tom, že sem výborně stahuje nové spolkové země. To by mohl být velice silný argument, i když je pravda, že Sazka aréna v Praze a ČEZ aréna v Ostravě-Vítkovicích budou mít prim. Na druhou stranu by to rozhodně nebylo poprvé, kdyby se MS hrálo na třech místech.

Předsedu svazu zaujala i velká tělocvična, zeď dobré vůle a sky boxy v Tipsport aréně.

Je to dost vysoké...

Zeď dobré vůle se plní hotovými kachli

Výhled tu bude pěkný

Zvídavým mikrofonům novinářů neušel ani primátor Liberce ing. Jiří Kittner.

Pane primátore, minulý týden byl zahájen zkušební provoz, je aréna podle Vašich představ, které jste měl před dvěma lety?

Ten projekt je starší, než dva roky, je to několik let. Vždy jsme věřili, že aréna bude dobrá, že bude určitým posunem v oboru těchto staveb, ale ten výsledek předčil všechna očekávání. Myslím, že každý, kdo ji navštíví, tak se přesvědčí, že je to moderní stánek a teď nemám na mysli jen arénu, ale i vše kolem.

Stane se tedy i to, že člověk, který před dvěma lety říkal NE, tak že řekne nyní ANO na arénu?

To si musí každý srovnat sám. Jsou lidé, kteří po shlédnutí arény minimálně přiznávají, že všechno, co jsme slibovali, tedy hlavně to, že aréna bude multifunkční, moderní, že tu bude spousta dalších sportovišť, tedy že to všechno jsme splnili a teď čekají na to, jestli splníme i to, že aréna bude mít využití. Já jsem o tom pevně přesvědčen.

Sliby plníme, hala bude mít využití

Foto: © Jiří Beníšek

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení