Akademie Bílí Tygři Liberec

Uspějí oslabení Tygři na ledě Kladna?

Date of publication Author Štěpán Hanuš

Ž i t a v a – Obě mužstva se potýkají s rozsáhlou marodkou, přesto Bílí Tygři odjíždějí obhajovat první místo v tabulce s otevřeným hledím. Mezery v obraně zacelí Martin Rýgl, který si tím odbude premiérový start v extralize, a svou výbornou formu i osobní statistiky bude místo Milana Hniličky dokazovat Pavel Falta. V den svých 28. narozenin nastoupí člen elitní formace Tygrů Petr Šachl. V celku domácích se uzdravil obránce Ševc, který vstřelil dvě ze tří branek Rabatu v letošních vzájemných soubojích s Bílými Tygry.

Rok založení: 1923
Klubové barvy: modrá a bílá
Stadion: Zimní stadion (8600 míst, z toho 1200 k sezení)
Vedení klubu:
Prezident klubu: Jaromír Jágr st.
Generální manažer: Mgr. Otakar Černý
Realizační tým:
Hlavní trenér: Zdeněk Müller
Asistenti trenéra: Vladimír Evan, Petr Tatíček
Internetové stránky: http:// www.hcrabatkladno.cz

Zprávy z Kladna

Kladenští se po dobrém vstupu do sezóny pohybují na hranici postupu do playoff. Jako se již stalo zvykem z posledních let, tabulka okolo osmého místa je značně vyrovnaná. Ani letošní ročník není vyjímkou a Rabat se nachází právě mezi týmy, které po sérii povedených utkání nakouknou do první poloviny, aby následně hned z první osmičky vypadly. Aktuálně se svěřenci trenéra Müllera nachází na devátém místě. Zdání při pohledu na tabulku ale možná klame, Kladenští se totiž v posledních osmi duelech ukázali domácímu publiku jen dvakrát.

Osud tomu chtěl, aby v posledním vystoupení stejně jako Bílí Tygři čelili pražské Spartě. V předehrávaném úterním utkání si z Holešovic odvezli pěkné vítězství 4:3. U tří branek Středočechů byl jejich současně nejproduktivnější hráč Jaroslav Kalla. Hokejista, který již nakoukl i do reprezentace, má na svém kontě již 12 branek a z jeho čepele hrozí zřejmě největší nebezpečí.

Zbytek týmu totiž v posledních dnech rozložily zdravotní problémy. Do nadcházejícího zápasu s Libercem nenaskočí dlouhodobě zraněný obránce David Hájek a především forwardi Pavel Patera, Martin Procházka, Martin Frolík a Milan Hluchý. Starosti lékařům přidělal navíc ještě další bek Vratislav Čech a stejně jako v úvodu ročníku se trenér Müller bude muset obejít bez kapitána Josefa Zajíce. Do sestavy hlásí naopak návrat útočníci Radek Gardoň a Jiří Tlustý a zejména produktivní obránce Martin Ševc, na jehož nacvičenou souhru v přesilovkách před měsícem stavělo Kladno úspěšnou vítěznou sérii.

V prvním vzájemném duelu na kladenském stadiónu muselo rozhodnout až prodloužení, když se po střele Ševce radoval Rabat. Tygři oplatili svému soupeři porážku na vlastním ledě přesvědčivým vítězstvím 5:1, při kterém se blýskl dvěma brankami současný kapitán Tygrů Stanislav Procházka. Trenér Zdeněk Müller nabádá své svěřence k aktivitě. "Liberec má výbornou formu, ale my jsme na Spartě ukázali, že také nehrajeme špatně," dodal kladenský kauč.

Poslední utkání HC Rabat Kladno

29.11.05 vs. Sparta 4:3 (venku)
26.11.05 vs. Slavia 1:5 (venku)
25.11.05 vs. Č.Budějovice 3:2 (doma)

Statistiky HC Rabat Kladno

Kanadské bodování: Kalla Jaroslav –18 bodů (12+6)
Střelec: Kalla Jaroslav – 12 gólů
Asistence: Gardoň Radek – 12 přihrávek
Nejaktivnější hráči: Huml Ivan, Hájek David, Frolík Martin, Hluchý Milan – všichni +2 body
Nejtrestanější hráč: Procházka Libor, Gardoň Radek – oba 52 minut
Brankáři: Orct Zdeněk – 2,60 branky/zápas – 92,97 % - 1 čisté konto (23 zápasů)
Lev Jakub – 3,01 branky/zápas – úspěšnost 92,00 % - 0 čistých kont (5 zápasů)
Musil Lukáš – 4,16 branky/zápas – úspěšnost 90,14 % - 0 čistých kont (3 zápasy)

Zprávy od Bílých Tygrů z Liberce

Postavení na čele ligové tabulky se Tygrům podařilo obhájit i v náročném domácím dvojzápase proti Třinci a Spartě. V posledních pěti utkáních se ale z tepla Tipsport Areny museli stěhovat jen jednou, když si zajeli pro pohodlné vítězství do Vsetína. Bilance svěřenců Josefa Palečka je ale přesto impozantní – od posledního vzájemného klání probruslili Tygři čtrvtinou základní části s jedinou porážkou v Karlových Varech a remízou doma se Zlínem!

Ve výpravě, která v pátek nabere směr střední Čechy, bude ovšem scházet několik základních kamenů předešlých úspěchů. Natažená třísla nepustí na led Milana Hniličku a do brankoviště se opět postaví hrdina posledního duelu Pavel Falta. Poté, co se dostal proti Spartě do sestavy, ulehl vzápětí s virózou do postele Ctirad Ovčačík. Stejně jako on si na delší čas ustlal další bek Lukáš Derner. Oba mladíci doplnili na marodce Martina Hlavačku, který stále laboruje se zády a Jana Holuba, který si proti Třinci natáhl vazy v rameni. Trenér Paleček tak byl nucen povolat do zbroje mladého obránce Martina Rýgla z Jihlavy a nabídnout mu premiérový start v Tipsport extralize. Na kladenský led tak vyjede pouze šest obránců. Stejně jako v posledních utkáních nahradí na postu centra třetí formace Petra Vampolu slovinský útočník Rok Pajič.

Tygři si na rozdíl od soupeře mohli v týdnu oddechnout a nabrat síly na další zápřach v podobě pěti zápasů během deseti dnů. Přesto trenér Paleček v předvečer duelu své ovečky varoval. "Kladno má sice velkou marodku, ale hráči bojují a nebude to vůbec jednoduché," podotkl liberecký kouč.

Statistiky HC Bílí Tygři


Kanadské bodování: Vaic Ľubomír – 27 bodů (13+14)
Střelec: Vaic Ľubomír - 13 gólů
Asistence: Vaic Ľubomír – 14 přihrávek
Nejaktivnější hráči: Jiruš Valdemar – +17 bodů
Nejtrestanější hráč: Vaic Ľubomír – 58 minut
Brankáři: Hnilička Milan – 1,67 branky/zápas - úspěšnost 94,01 % - 2 čistá konta (25 zápasů)
Falta Pavel – 0,77 branky/zápas - úspěšnost 97,37 % - 2 čistá konta (5 zápasů)

Postavení týmů v tabulce po 28. kole

1. Bílí Tygři Liberec   75:45    57
9. HC Rabat Kladno      71:81    38 (29 zápasů)

Vzájemná bilance

Bílí Tygři Liberec vs. Kladno: 4 - 1 - 0 - 2 - 3

Předpokládané sestavy:

HC Rabat Kladno: Orct - Ševc, Evan, Zeman, Špelda, L. Procházka, Hořava - Bílek, Gardoň, Kalla - Horna, Kazatel, Michael Frolík – Tlustý, Havel, Besser - Kucharczyk, Látal, Kuchler.

HC Bílí Tygři Liberec: Falta - Moravec, Jiruš, Krstev, Hanzlík, Richter, Rýgl - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Tomajko - Rozsíval, Pajič, S. Procházka - Klimenta, Plodek, Víšek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení