Akademie Bílí Tygři Liberec

Tým má obrovskou sílu, říká Petr Vampola

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - Bílí Tygři z Liberce zvládli i své druhé utkání v řadě na ledě soupeře na jedničku, když dokázali porazit dvanácté Pardubice. Po zranění naskočil na led za Tygry i Petr Vampola, který se do statistik utkání zapsal díky dvěma asistencím.

Po zranění, kdy měl Petr naražená žebra, naskočil v pátek do zápasu s Pardubicemi. Utkání hodnotil kladně. “Osobně jsem spokojený, dokázali jsme tu dnes vyhrát a dokázali tak momentální sílu našeho týmu.“ Jeho útok položil základ k výhře už v první minutě utkání, kdy Petr přihrával zpoza branky zcela volnému Standovi Procházkovi, který v čase 0:59 vstřelil první gól. “Myslím, že naše pětka odvedla dobrý výkon a to, že se takhle dařilo, je jen dobře a jsme za to rádi.“ Liberecký celek má náskok třinácti bodů na čtvrtou příčku, kterou okupuje nedělní soupeř Tygrů Vítkovice. “Abych pravdu řekl, tohle moc nesleduju, já jen vím, že jsme v tabulce nějak nastejno se Slavií, ale jsem rád, že se nám teď takhle daří a určitě by bylo dobře, kdyby to tak dál pokračovalo. Cílem pro nás je zůstat do čtvrtého místa, abychom při play-off začínali doma,“ uzavírá liberecký forvard.


Dalším hodně viditelným hráčem s tygrem na prsou byl obránce Valdemar Jiruš. Při početné marodce obránců to pro něj muselo být náročné utkání. “Tak určitě to nebylo jednoduché, my při tomhle počtu hrajeme asi čtvrtý zápas. Dneska to bylo o to těžší, protože jsme věděli, že Pardubice jsou těžkým soupeřem, jelikož jsou při hře dopředu hodně silní. Dneska jsme ale výborně zvládli obrannou hru, hodně nám pomáhali útočníci a zápas nám vyšel nad očekávání i díky perfektnímu nástupu do utkání, kdy se nám podařilo dát dva rychlé góly. Tím jsme soupeře zaskočili a i když pak dali kontaktní gól, tak se nám podařilo hned znovu odskočit,“ zhodnotil zápas viditelně spokojený Valdemar. Ještě před utkáním došlo k zajímavé situaci. Mnoho fanoušků Liberce, kteří přijeli podpořit svůj tým, zůstalo stát před pardubickou ČEZ Arénou a nevěřícně kroutili hlavami při pohledu na vstupenky, které dostali. Tyto vstupenky byly totiž na nedělní utkání Pardubic se Spartou, což fandy v tygřích barvách rozhořčilo. Nakonec se ale díky pochopení pořadatelů do svého sektoru a na svůj zápas dostali. Nedalo nám to a poprosili jsme Valdemara, aby situaci okolo vstupenek okomentoval. “No asi ten, co to tiskne, má už Vánoce, možná v tom hrál roli i alkohol a byl trochu mimo,“ dodal s úsměvem na rtech.


Další zářez v podobě vstřelené branky si mohl po zápase udělat Andrej Podkonický, který společně se svými kolegy v útoku dělal mnoho potíží hráčům Moelleru. “Mysleli jsme si, že to dnes bude těžší, ale hodně nám pomohly rychlý góly a když se jim podařilo snížit, tak jsme si hned dvoubrankové vedení vzali zpět. Je to ale silný mančaft, vždyť mají útočníky jako Blažek, Sýkora, Čaloun a Mikeska.“ Andrej sám, krom gólu v přesilovce, mohl skórovat i při vlastním oslabení, kdy dojížděl vyhozený puk, u kterého byl dřív gólman Svoboda. Ten ale z nepochopitelných důvodů nahrál právě Andrejovi, který bohužel do prázdné branky nedal. “On mi to nahrál a já jsem to chtěl zasunout k první tyčce, on tam ale stihl dát hokejku, takže mi to vyrazil. Asi jsem měl objet branku a pak bych to dával do prázdné. Takže trochu smůly. Pak jsme ještě šli s Vaickem dva na dva, on mi to dal a já opět netrefil prázdnou bránu, to už je ale moje sezóna, mám mnoho šancí, na každý zápas tři gólovky, ale nepadá mi to tam,“ říká trochu smutně centr první formace a jedním dechem dodává: “Důležitější ale je, že se vyhrává!“


Dvěma brankami se v povedeném utkání blýskl Igor Rataj, i on byl samozřejmě po zápase velmi spokojený. "Začátek nám vyšel skvěle, dali jsme dva góly. Poté, co jsme inkasovali branku, jsme ihned dali na 3:1 a zase je dostali psychicky dolů. My jsme pak měli navrch a zvládli to." Liberec čeká v neděli poslední zápas před reprezentační přestávkou, Bílí Tygři nastoupí ve třetím zápase v řadě venku, tentokrát ve Vítkovicích. "Jdeme od zápasu k zápasu, chceme vyhrát každé utkání. Teď se připravíme na Vítkovice. Víme, že hrají doma velmi dobře, nebude to vůbec jednoduché utkání," dodal na závěr slovenský útočník ve službách libereckých Bílých Tygrů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení