Akademie Bílí Tygři Liberec

Před třetí třetinou jsme si to v kabině vyříkali, tvrdil po zápase Petr Šachl

Date of publication Author Jan Švanda

Dvě třetiny hledali Bílí Tygři marně recept ke zdolání kvalitní znojemské defenzivy na čele s Jiřím Trvajem. Po šikovné teči Karla Pláška ze 40. minuty to dokonce vypadalo, že Orli budou prvním týmem, který dokáže dobýt libereckou Tipsport arenu. Do třetího dějství však Liberečtí vtrhli jako uragán a s velkým úsilím dovést utkání do vítězného konce. Za dvacet minut nasázeli Orlům tři branky a společně s více než pěti tisíci nadšenými diváky tak mohli oslavovat další tři body na domácím ledě. “První dvě třetiny jsme nehráli moc dobře, v kabině jsme si to vyříkali a ve třetí třetině to už bylo trochu o něčem jiném,“ říkal po utkání střelec třetí branky Petr Šachl.

„Asi jsme se dobře nesoustředili, možná jsme je malinko podcenili, ale Znojmo je výborné mužstvo. Neustále to potvrzují, hrají výborně venku. Mezi druhou a třetí třetinou přišel do kabiny trenér a pořádně nám vynadal, což nás nakoplo. První dvě třetiny ale z naší strany nebyly příliš dobré," myslí si sympatický útočník.

Za stavu 0:0 vstřelil necelou půl minutu před koncem druhé třetiny hostující Karel Plášek dokonce nečekaně první branku zápasu, což na klidu domácím hokejistům vůbec nepřidalo. Ve třetím dějství však přišel jejich mohutný obrat, který načal ve 42. minutě Igor Rataj a dokončil v 58. minutě právě Petr Šachl. “Gól do šatny nikdy na klidu nepřidá. Byla to hodně nepříjemná věc. My jsme si to ale prostě v kabině vyříkali. Řekli jsme si, že budeme pokračovat, jako kdyby se nic nestalo, jako kdybychom ten gól neinkasovali. Uvědomovali jsme si, že by Tipsport arena mohla padnout a to jsme si nechtěli připustit. Máme fantastické diváky, chtěli jsme strašně moc vyhrát. Podařilo se nám hned na začátku třetí třetiny vyrovnat na 1:1, což nás hodně zvedlo. Pak jsme Znojmo hodně tlačili a podařilo se nám vstřelit ještě dvě branky. Moc jsme ten zápas chtěli vyhrát," tvrdil liberecký forvard, který po nádherné kombinaci celého prvního útoku zakončoval do prázdné branky a zvýšil tak vedení Bílých Tygrů na 3:1. “Dostal jsem perfektně puk od Andreje Podkonického a pak jsem viděl "vaicka", který stál u tyče úplně volný. Věděl jsem, že když mu přihraji, že mi to určitě vrátí, protože je to výborný technický hráč a také se tak stalo. Naservíroval mi to do prázdné brány, byla to taková třešnička na dortu,“ hovořil spokojeně o svém gólovém momentu odchovanec Jindřichova Hradce.

Extraligový kolotoč pokračuje již v něděli 45. kolem. Do Tipsport areny zavítá další těžký soupeř, tentokrát mistrovský tým HC Moeller Pardubice. Liberecký křídelní útočník potvrdil, že jim zápas s Orly nějaké síly sebral. “Určitě nás to stálo hodně sil, protože na konci zápasu jsme hráli na tři pětky, i když Znojmo hrálo na tři útočné formace celý zápas, takže se na to asi nemůžeme vymlouvat. Já osobně jsem se v první třetině cítil dost mizerně, protože jsem týden nebyl na ledě kvůli zranění. Postupně jsem se do toho ale dostával. Musíme se všichni dát na zítra dohromady a proti Pardubicím hrát tak, jako dnes třetí třetinu," dodal na závěr Petr Šachl.


Vítěznou branku vstřelil v 51. minutě obránce Jiří Moravec, který na modré čáře zachytil ve vzduchu puk mířící z obranného pásma Orlů a prostřelil labyrint těl před sebou. Jeho trefu musel ještě potvrdit a zpečetit videorozhodčí. “Šlo o to, jestli někdo nestrčil do brankáře nebo nebyl v brankovišti. Rozhodčí gól uznal a jsem moc rád. Jinak si myslím, že jsme dnes ty první dvě třetiny hráli špatně, k tomu jsme ještě dostali “gól do šatny“. V kabině jsme si řekli, že musíme začít hrát úplně jinak a ve třetí třetině jsme na ně vlétli. Jsem moc rád, že jsme ty branky vstřelili a vyhráli. Znojmo tady dnes hrálo dvě třetiny velmi dobře, v poslední části hry jsme je ale naštěstí přehráli,“ oddechl si liberecký bek.
Velmi zklamaný byl po zápase hostující gólman Jiří Trvaj, kterému se utkání hodnotilo dost těžko. “Určitě si nikdo z našich hráčů nemyslel, že máme po druhé třetině vyhráno. Každý zápas se hraje do konce, natož v Liberci, který doma ještě neprohrál. Rozhodl určitě první inkasovaný gól v naší síti. My jsme v žádném případě nechtěli ve třetí třetině bránit, chtěli jsme pokračovat v naší aktivní hře, která slavila úspěch do 40. minuty, bohužel jsme po pauze brzy inkasovali," tvrdila opora hostující klece.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení