Akademie Bílí Tygři Liberec

Závěr základní části ve znamení osobností a charity

Date of publication Author Eva Lenertová, tisková mluvčí

Extraligový tým Bílí Tygři Liberec odehraje poslední dva zápasy základní části Tipsport extraligy na domácím ledě v pátek 3.3. od 18.30 hodin s Českými Budějovicemi a v neděli 5.3. od 17.30 hodin s Chemopetrolem Litvínov. Oba tyto zápasy budou provázeny slavnostními ceremoniály hned v jejich samotném úvodu. Pátečnímu utkání bude přítomna i čerstvá olympijská vítězka Kateřina Neumannová.

V pátek bude slavnostně vyvěšen dres s číslem 11 a jménem Kasík ke stropu Tipsport areny. V budoucnosti tak v A týmu nikdo již toto číslo nebude nosit. Je to pocta Jaroslavu Kasíkovi, hráči, trenéru a funkcionáři klubu, který se velikou měrou zasloužil o to, že klub je v současnosti tam, kde je, tedy na špici extraligy, má fungující mládežnickou základnu, kvalitní model výchovy mládeže, sportovní areál, jemuž vévodí nová Tipsport arena. Z jeho práce a odkazu těží klub dodnes.

Hned po ukončení první třetiny zápasu přijde na ledovou plochu zlatá a stříbrná medailistka ze ZOH v Turíně - Kateřina Neumannová, která pozdraví diváky v hale.

V neděli 5. 3. čeká návštěvníky liberecké Tipsport areny velkolepý obrázek solidarity, který zorganizovala Nadace Syner a je určen Honzovi Pavlů (27). Ten v doprovodu svých nejbližších převezme symbolický šek na částku 180 000 Kč, které mu mimo jiné budou sloužit na nákup potřebných pomůcek, protože obdarovaný se pohybuje pouze s pomocí vozíku. Tuto vysokou částku dali dohromady liberecká stavební společnost Syner, s. r. o., vrchlabská D&D Elektromont a hráči A týmu Bílých Tygrů.

"Nejen na případu bývalého hokejisty a mladého člověka se osvědčila správná myšlenka o založení nadace, ale denně si ověřujeme, že nám veřejnost věří," říkají unisono reprezentantky Nadace Syner Eva Syrovátková a Iva Urbanová a doplňují: "Obracejí se na nás lidé s nejrůznějšími handicapy. My máme výhodu v tom, že jsme s mnoha z nich v dlouhodobém kontaktu a každý, ať je to mladý či dospělý, respektive jeho příběh, nám projde rukama. Pak uděláme maximum, aby také maximum každý potřebný dostal. Jsme rády, když s podporou dalších můžeme zkvalitňovat život a pomáhat."

"Solidárnost je nám i dceřiným společnostem vlastní, zde je umocněna tím, že i Jan Pavlů byl od 7 let nadějným a úspěšným hokejistou, který reprezentoval jak Stadion Liberec, tak i sousední Jablonec nad Nisou a další kluby až do nešťastného zranění ve Vrchlabí, za které tehdy hrál," uvedl generální ředitel Syner, s. r. o. Martin Borovička, který bude společný šek v neděli za dárce v Tipsort areně Honzovi Pavlů předávat.


Před zahájením bojů v play-off bude dne 7.3. od 9.30 hodin na ledové ploše Tipsort areny oficiální focení A týmu a od 10.30 hodin se bude konat tisková konference v press centru Tipsport areny. Všichni zástupci médií jsou srdečně zváni.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení