Akademie Bílí Tygři Liberec

Chtěl bych za základní část moc poděkovat našim fanouškům

Date of publication Author Jan Rachota

Po dlouhém projevu prezidenta klubu Petra Syrovátka neměli Josef Paleček s Ctiborem Jechem téměř co dodat. Jejich hodnocení základní části jsme tak doplnili o shrnutí odpovědí na dotazy přítomných novinářů.

Foto: © FOTOFAKT / Bořivoj Černý

Josef Paleček:

Zhodnocení základní části

"Momentálně si užíváme radostné chvíle, ale já už přemýšlím o něčem jiném. Ten úspěch, v podobě toho současného umístění, byl položen v začátcích sezóny, kdy jsme, vzhledem k tomu, že tady byla hala obsazená, hráli jsme více utkání venku než doma a dokázali v nich uspět. Měli jsme z toho obavy, ale povedlo se, vozili jsme body a to se nám teď v závěru hodí. Teď ke konci jsme již nehráli tak dobře jako na začátku sezóny, což je důvod k zamyšlení. To se musí změnit. Vyhrávat pouze doma, to nestačí. Musíme se vrátit ke hře z venkovních utkání ze začátku sezóny.

Jsem rád, že základní část dopadla tak jak dopadla a že hráči jsou takto motivovaní a udělají vše pro to, abychom to dotáhli do konce! V závěru bych chtěl ještě poděkovat našim divákům, kteří dokázali vytvořit v Tipsport areně neopakovatelnou atmosféru. To samé jim vzkazují i hráči.“

Valdemar Jiruš

“Magnetická rezonance potvrdila, že Valda Jiruš má mírně natržený postraní vaz. Je v péči doktorů, prognóza lékařů zní stop na tři týdny. Pokud se bolest zmírní, mohl by to zkusit s ortézou. On sám chce naskočit do hry co nejdříve, záleží na tom, jak se zrnění bude hojit.“

Častá vyloučení Bílých Tygrů

"Hovoříme o tom s hráči prakticky pořád, jak individuálně, tak i týmově. Na každé poradě před zápasem jim to zdůrazňujeme. Vysvětlujeme jim, že není možné dělat takové fauly v útočném a středním pásmu. V obranném pásmu je to jiné, tam někdy nezbývá, než ten faul udělat. Moc se nám nedaří hráče od zbytečných faulů odradit, ale někdy jsou situace, kdy hráči ten faul musí udělat a pak situace, kdy je to sporadické a ten hráč za to ani nemůže. Metr rozhodčích je v každém zápase nastaven jinak a to nám trenérům i hráčům dělá problémy, ale tím je nechci omlouvat. My na tom pracujeme, už před minulým zápasem jsem jim oznámil, že pokud udělají opravdu zbytečný faul, tak budou pokutováni.“

Čtvrtá formace

Trenér Paleček také netajil spokojenost s libereckou čtvrtou formací. "Play off je fyzicky náročná soutěž, my prakticky celou základní část hrajeme na čtyři pětky a nevidím důvod proč v tom nepokračovat i ve vyřazovacích bojích. Naše čtvrtá formace je kvalitní, dokáže se vytvořit tlak, potrápit soupeře, vynutit si fauly... Dostanou stejný prostor na ledě jako dosud.“

Milan Hnilička

Milan Hnilička strávil celou olympijskou přestávku v Turíně, kde se podepsal svými výkony pod bronzové medaile. Zároveň však nebyl s týmem Bílých Tygrů, nepoznamená to jeho výkony? “Nemyslím si. Milan odváděl celou základní část kvalitní výkony, nevidím důvod, proč by tomu teď mělo být jinak. Z olympijských her přijel vyrovnaný. Momentálně dohání rezervy v přípravě, které nabral v úvodu olympiády, jako náhradník měl jiný řežim, než když poté chytal."





Hra na krásu? V play off rozhoduje účelnost

V posledních domácích zápasech si Bílí Tygři vytváří dostatek šancí, některé z nich ale řeší místo zakončení další přihrávkou na krásu…“Hráče na tom upozorňujeme, efektivita v posledních zápasech mohla být rozhodně větší. Ale někdy je to těžké, hokej se hraje pro diváky, navíc pokud je zápas rozhodnutý, chápeme je. Ale svoje jsme si k tomu v kabině řekli."

Ctibor Jech:

Generální manažer Ctibor Jech se vyjádřil k aktuální atmosféře uvnitř týmu Bílých Tygrů. "Nabírá to pomalu stejné obrátky jako před loňským play off. Můžu za hráče i celý realizační tým slíbit, že uděláme vše pro splnění našeho cíle, kterým je zisk titulu." Vyjádřil se i k skvělé sérii Bílých Tygrů v základní části. "Hráči si pochopitelně uvědomují, že domácí série bez porážky je krásná, ale také to, že v play off se začíná od nuly a je to úplně jiná soutěž."

Stanislav Šulc? V Liberci za celou základní část nebyl.

Liberec hraje na špici soutěže, má krásnou novou arénu, přesto se nebyl ani na jednom zápase Bílých Tygrů v základní části podívat šéf extraligy Stanislav Šulc. “Také se domnívám, že je to důvod k zamyšlení. Asi to něco vypovídá o zájmu, sami si to nedokážeme vysvětlit. Je to věc, která nás asi už trošku provází, že ten Liberec je asi moc daleko. Mě osobně překvapuje, že mám řídit soutěž a nebyl jsem na stadioně, který je po 60 procent soutěže domovem týmu, který je na prvním či druhém místě extraligy. Stanislav Šulc tu byl na ČP Cup, ale na extraligu ne, aby třeba komentoval naše připomínky, které trvale probíhají. Nevím jestli viděl častěji Slavii se Spartou, ale s jistotou Liberec neviděl,“ sdělil svůj názor prezident klubu Petr Syrovátko. GM Ctibor Jech celou skutečnost doplnil svým komentářem: “Funkce ředitele extraligy je pro celou soutěž velmi důležitý post. My jsme asi letos vnesli do celé soutěže asi hodně věcí, ať už je to nová hala, ve které se v Liberci hraje, ale i spoustou organizačních věcí. Je nám opravdu velice líto, a to není jen otázka ředitele soutěže, ale i předsedy svazu, aby se u nás objevili. Velmi nás mrzí, že jsme je dosud nemohli přivítat a to se v Liberci letos hrálo hodně špičkových zápasů. Zápasy v extralize nejsou jen o hokeji, ale i organizaci a dalších věcech. Jako GM jsem i členem APK (asociace profesionálních klubů), zde se určité podměty neustále řeší a zajímá nás, jak celá komplexní extraliga vypadá, počínaje stadiónama, předvedenou hrou…"

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení