Akademie Bílí Tygři Liberec

Příprava pokračuje na ledě Litvínova

Date of publication Author Štěpán Hanuš

L i b e r e c - V naplněné Svijanské aréně zahájili v úterý svěřenci trenéra Palečka duelem proti Českým Budějovicím sérii letních přípravných utkání. K dalšímu zápasu se tygří výprava přesune do Litvínova, kde liberečtí hokejisté změří síly s domácím Chemopetrolem. Náročná cesta autobusem odpadne trojici útočníků Šachlovi, Pletkovi a Čermákovi.

Vedení HC Chemopetrol podepsalo nové smlouvy s trenérskou dvojicí Sýkora – Fiala. Litvínovští mají za sebou další z řady nepovedených sezón bez účasti v playoff a v letní pauze proto pátrali po přestupových vodách. Políčeno měli především na zkušené hráče. Do tradičních žlutočerných barev se převlékli postupně útočníci Milan Kopecký ze Slavie Praha, Martin Jenáček ze Vsetína, Jakub Černý z Českých Budějovic (litvínovský odchovanec) a František Bombic ze slovenských Košic. Místo Kamila Jariny získal hrající manažer Robert Reichel do branky Martina Altrichtera. Kromě brankářské jedničky uplynulého ročníku, který zamířil na exotické angažmá do Běloruska, opustili severočeský klub i Adam Šaffer, Marek Zadina, Jiří Gombár a Tomáš Martinec, kteří v převážné většině posílili prvoligové oddíly. Jako poslední hráč na seznamu odchodů figuruje Václav Kočí, který vyztužil zadní řady Bílých Tygrů. Na poslední chvíli se k mužstvu připojil a oficiálně i přislíbil účast v týmu harcovník Jiří Šlégr. Ten ovšem k dnešnímu utkání zřejmě nenastoupí.

Zatímco pro Litvínov bude dnešní klání prvním oficiálním přípravným zápasem, Tygři mají v nohou už jedno utkání. Trenér Josef Paleček se rozhodl praktikovat zajímavý model, při kterém široký hráčský kádr v zájmu úspory sil rozdělil do stálých pětek. Po dopoledním tréninku naordinoval hlavní kouč náhradní tréninkový plán trojici forvardů, kteří si dají jen tréninkovou dávku v posilovně. V liberecké sestavě bude také chybět lehce zraněný obránce Lukáš Derner. Zbylé čtyři formace se tedy utkají na ledě Litvínova se soupeřem, který patří mezi tradiční liberecké sparingpartnery. První ostrý start si odbudou pětice, které měly volno v úterý. Vedle elitní formace se poprvé v utkání představí také mladíci z úspěšné tygří líhně a nejen oni se jistě poperou o místo v kádru pro blížící se švýcarské soustředění.

Sestava Bílých Tygrů:

Stejskal (Nedvídek)
Žabka, Jiruš - Vaic, Podkonický, Tomajko
Zíb, Rýgl - Dušek, Pajič, Jech
Krstev, Kočí - Klimenta, Plodek, Víšek
Hlavačka, Holub - Pabiška, Vampola, Procházka

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Šlágr kola juniorské extraligy pro Třinec. Rozhodla druhá třetina

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení