Akademie Bílí Tygři Liberec

Nové sezóny se nemohu již dočkat,

Date of publication Author Jan Švanda

Nová sezóna klepe na dveře. Bílí Tygři vstoupí již v pátek na ledě Karlových Varů do své páté extraligové sezóny. O krátký rozhovor jsme požádali útočníka Petra Šachla, který patřil k nejlepším hráčům loňského, nevydařeného play off a i v letošní sezóně by měl patřit k hlavním tahounům mužstva.

Petře, jak se těšíš na novou extraligovou sezónu?

Začíná sezóna, na kterou se všichni strašně moc těšíme. Přípravy a trénování už bylo dost. Já osobně můžu říct, že se nemohu již dočkat. Dvakrát denně trénovat není žádný med a teď se to trochu zklidní. Každý už chce hrát, jsme rádi, že už to začíná.

Přípravy finišují, jak jste podle tebe na novou extraligovou sezónu připravení?

Myslím si, že budeme hrát lépe v obraně než minulý rok, hodně jsme se v ní posílili a v útoku bychom měli být na tom také dobře, což ukázaly přípravné zápasy.

Jakou sílu budou mít podle tebe Bílí Tygři v nové sezóně?

Jak jsem říkal, myslím, že obrana se velmi posílila a když se to sehraje a budeme dodržovat systém, který jsme si řekli a který nám přinesl úspěch minulou sezónu, tak to bude velmi dobré. Očekávám, že budeme hrát lépe v defenzivě a od toho se vše odvíjí, protože my jsme měli problémy vyhrávat na ledě soupeře. Myslím si, že bychom mohli letos přivézt daleko více bodů z venku než loni. S tím do nové sezóny jdeme. Útok zůstává prakticky stejný. Odešel akorát Igor Rataj, který byl sice střelec, ale já věřím, že pokud se rozehraje třeba Venca Pletka nebo Leoš Čermák, tak ty góly tam budou taky.

V prvním zápase vás čekají Karlovy Vary, kde se vám příliš nedaří.

Na Vary se připravujeme hodně. V pondělí jsme měli nějaké povídání s trenérem. Samozřejmě, že všichni si uvědomují, že ve Varech nám to příliš nejde. Každý si to musí v hlavě probrat sám, proč tomu tak je. Myslím si však, že pokud budeme hrát náš systém, hrát zodpovědně z obrany, tak by to mohlo vyjít. Nesmíme se nechat zbytečně vylučovat, na což jsme doplatili v play off. Věřím, že pokud budeme hrát čistě a budeme na ledě v pěti, tak bychom je měli přehrát.

Koho považuješ za hlavní aspiranty na titul? Kdo by mohl podle tvého názoru hrát o nejvyšší příčky?

Určitě to bude Slavia, Pardubice hodně posílily, budou mít velmi dobrý tým. Potom určitě Sparta, Zlín a Vítkovice. Tyto týmy se podle mě budou prát o první místa. Ovšem každý tým má svou sílu a vypadá dobře. Podívejme se třeba na Plzeň, která hodně posílila, hrála výborný hokej. Rovněž České Budějovice jsou velmi kvalitní. Rozdíl takový není, o základní část zas až tolik nejde, rozhodující bude play off a tam je to hra vabank. To byl náš případ loni. Vyhráli jsme základní část, ale vypadli s Budějovicemi ve čtvrtfinále.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení