Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři cestují do Litvínova

Date of publication Author Štěpán Hanuš, Lukáš Rejmon

L I B E R E C - ve čtvrtém kole O2 ELH zavítají hokejisté Bílých Tygrů na led svého „tabulkového souseda“ momentálně šestého celku extraligy, týmu HC Chemopetrol. Připíší si Bílí Tygři v Litvínově letos premiérové body na ledě soupeře?

Základní informace o soupeři:

HC Chemopetrol

Rok založení: 1945
Klubové barvy: žlutá, černá
Vedení klubu:
Předseda představenstva: Mgr. René Keller
Sportovní manažer: Robert Reichel
Generální manažer: Mgr. Václav Hořejší
Realizační tým:
Trenéři: Václav Sýkora a Petr Fiala

Internetové stránky: http://www.hokej-litvinov.cz

Zprávy z Litvínova

Severočeši si v probíhající sezóně připsali, stejně tak jako Bílí Tygři, do tabulky O2 Extraligy pět bodů. Na rozdíl od libereckých hokejistů ale stále čekají na vítězství na domácím stadionu.

V posledním utkání si připsali cenné 2 body na ledě úřadujícího mistra Sparty Praha, vzhledem k průběhu utkání však ztratili 1 bod za vítězství v základní hrací době, jelikož ještě 8 minut před koncem vedli o 4 branky!

Před touto sezónou prošel klub výraznou obměnou. Z týmu postupně odešli brankář Jarina, obránce Kočí, který zamířil do týmu Bílých Tygrů, dále útočníci Gombár, Zadina, Šaffer a Martinec. Ty se však podařilo nahradit zkušenými borci včele s Jiřím Šlégrem, který ukončil své angažmá v NHL, a brankářem Martinem Altrichterem, který ukončil angažmá v HC Hamé. Kromě těchto zkušených hráčů dále přišli obránci Bombic s Moravou a útočník Černý.

Trenéři Václav Sýkora a Petr Fiala mohou v dnešním utkání počítat s kompletním kádrem, kromě náhradního brankáře Radka Fialy, návrat naopak hlásí obránce Vladimír Gýna. Spoléhat se budou zejm. na momentálně vedoucího muže kanadského bodování Vojtěcha Kubinčáka, který v Liberci svého času také působil.

Zprávy od Bílých Tygrů z Liberce

Bílí Tygři doufají, že vítězství nad „věčným“ rivalem z Českých Budějovic tým nabudilo, že budou nadále pokračovat ve zlepšených výkonech, a také poprvé v sezóně zabodují na ledě soupeře.

Všichni hráči spolu s realizačním týmem jsou si však vědomi, že v loňské sezóně se jim v Litvínově příliš nedařilo. Získali zde totiž ve dvou zápasech pouhé dva body a dokonce jedenáctkrát inkasovali!

K samotnému utkání se vyjádřil i trenér Bílých Tygrů Mgr. Josef Paleček: "Chceme už vyhrát na ledě soupeře. Litvínov ale vyhrál na Spartě a nebude to jednoduché." Utkání bude mít určitě pikantní příchuť pro Václava Kočího, který v Litvínově v loňské sezóně působil.

Tým jede do Litvínova takřka kompletní, chybět budou pro zranění pouze dva obránci Hlavačka s Holubem.

Vzájemná bilance

Bílí Tygři Liberec vs. Litvinov: 7 – 0 - 2 - 1 – 6

Předpokládané sestavy:

HC Chemopetrol: Altrichter - Skuhrovec, Hranáč, Punčochář, Ťupa, L. Poživil, Morava, Bombic - Kubinčák, Reichel, Prorok - Benda, Branda, Trávníček - Lukeš, Kopecký, Bednařík - Jánský, Sklenička, Jenáček..

Bílí Tygři Liberec: Hnilička - Moravec, Jiruš, Žabka, Kočí, Krstev, Zíb, Rýgl - Vaic, Podkonický, Pletka - Čermák, Šachl, Tomajko - Hruška, Plodek, Procházka - Klimenta, Pabiška, Víšek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Policistou na zkoušku! Do náborové akce se zapojili i naši junioři

Nejnovější články

Skvělá zpráva! Na World Hockey Challenge zamíří šestice Tygrů

Devítka si z Říčan přivezla vysoké vítězství, sedmkrát bodoval Železný

Vítězná série dorostu je u konce. V divokém zápase podlehl Litvínovu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení